Home » 3D Bouwen

Bij het gebruik van deze website op uw mobiel kunt u daar het beste de desktop-weergave inschakelen.


KlussenKlussen

Beste bezoeker(s),

Op het moment van schrijven van dit artikel (15 september 2021) bevindt ons land zich in een diepe crisis.
Nee, hiermee wordt niet de pandemie bedoeld en ook niet een financiële crisis, hoewel deze natuurlijk ook een enorme impact op ons hebben (gehad).

Nederland verkeert in een woning-crisis en heeft op dit moment een tekort aan Ca 331.000 woningen. Ja, u leest het goed; 331.000 woningen! En nog erger; Het tekort zal zonder goede oplossing oplopen tot 1 miljoen! woningen per 2030. Ondanks er al veel voorstellen zijn gedaan en regelingen getroffen om dit probleem op te lossen is het nog lang niet genoeg. Er moet iets gebeuren. Iets dat er voor zorgt dat er snel kan worden gebouwd, maar op een manier die ook milieuvriendelijk en duurzaam is.

Nederland is gelukkig een koploper voor wat betreft onze kennis van en ervaring met het bouwen van woningen en infrastructuur. Ondanks dat dit misschien ook wel -deels- de oorzaak is van het enorme woningtekort(!) biedt het ons ook hoop op een snelle en degelijke oplossing.

Onderstaande YouTube video's zijn door 360nu.nl geselecteerd om u een duidelijk beeld te geven van de -naar grote waarschijnlijkheid- beste oplossing om het woningtekort in Nederland aan te pakken. Uiteraard zal deze oplossing zich niet beperken tot binnen onze landsgrenzen want wereldwijd is er veel belangstelling voor nieuwe bouwtechnieken om identieke problemen in dat land op te lossen.

Of deze moderne bouwtechnieken daadwerkelijk het woningtekort op korte termijn kunnen oplossen zal nog moeten blijken. En dan nog hebben we het over enkele jaren. Naast dat er komende jaren veel gebouwd zal worden, zullen namelijk ook veel woningen door normaal verval afgebroken dienen te worden. Daarnaast is e.e.a. ook afhankelijk van het totaal aantal inwoners dat Nederland zal tellen de komende jaren. De ervaring leert ons dat dit laatste niet heel gemakkelijk is te voorspellen.

Is het veelbelovend voor de nabije toekomst? Ja, dat is het absoluut. Het is in ieder geval tot heden dé oplossing waar het meest van wordt verwacht door insiders.

Mochten er meerdere interessante video's en/of nieuwsitems verschijnen over deze materie, dan kunt er zeker van zijn dat 360nu.nl deze hier zal plaatsen. Heeft u zelf een video of artikel dat hieraan is gerelateerd, geeft u het ons dan gerust door via ons contactformulier.

 

360nu.nl

 

Heel Holland Bimt!

Hoe 3D Print je samen een huis in 24 uur?  Gewoon "BIMMEN" natuurlijk! Maar wat is BIM nu eigenlijk? Kijk naar deze korte animatie en het wordt u helemaal duidelijk. Lees ook het bijbehorende nieuwsartikel. Wist u overigens al dat "bimmen" wordt gebruikt als werkwoord? Eigenlijk kunnen we dus wel zeggen; Heel Holland Bimt! Misschien een leuke TV serie? Maar goed, nu eerst eens even kijken wat BIM dan eigenlijk inhoudt.... Klik op de afbeelding om naar het artikel en de video te gaan. Op de balk hieronder kunt u ook gratis een stappenplan "BIM voor beginners" downloaden uitgegeven door Bouwend Nederland. Of zoek hier een mooi boek over "BIM". Er zijn zeer interessante exemplaren voor iedereen die met BIM te maken heeft of gaat hebben. Kortom; Met BIM is de bouwwereld nog niet klaar!

 Uitleg over BIM? Klik dan op de afbeelding hierboven voor het nieuwsartikel met video en download het Stappenplan BIM van Bouwend Nederland hieronder.

360NU 3D BOUWEN BLOG