Home » 3D Bouwen » Binnen 48 uur een heel huis bouwen?

Binnen 48 uur een heel huis bouwen?

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 14:44

Wie enkele jaren geleden zou hebben gezegd dat een huis in de nabije toekomst binnen 2 dagen zou kunnen worden gebouwd werd geheel niet serieus genomen. Inmiddels weten we wel beter. Door geavanceerde drie dimensionale printmachines met robotarmen zo groot als een hijskraan worden woningen zelfs binnen 1 dag al gebouwd, eigenlijk geprint moeten we zeggen.

 

De bouwmethoden waren in jaren eigenlijk niet zo veel veranderd, maar dat wijzigde wel degelijk toen het 3D-printen op de markt werd geïntroduceerd. Nu kunnen bouwondernemingen die de computergestuurde technieken gebruiken, woningen en zelfs gehele appartementen niet alleen sneller maar ook goedkoper en milieuvriendelijker bouwen. Meerde vliegen in 1 klap zullen we maar zeggen, want de woningnood kan hiermee worden verlicht maar ook de milieueisen beter worden nageleefd. En zal een woning meer in het bereik komen voor diegene die aanvankelijk de woning financieel niet zouden kunnen dragen.

 

De "huisprinter" kan in ca 7 uur op de bouwlocatie worden geïnstalleerd en een woning van Ca 2000 vierkante meter in minder dan 48 uur printen. U hoort het goed, binnen 48 uur! De printer legt laagje voor laagje een strook beton en maakt op deze manier de binnen- en buitenmuren van het huis, maar niet te vergeten ook de fundering van het pand.

 

Het 3D-geprinte huis wordt voorzien van 2 tot 4 slaapkamers, maar liefst twee ruime badkamers, keuken, woonkamer etcetera. Omdat het pand van beton is geprint, overtreft zijn kracht en duurzaamheid die van "normale" huisconstructies met een frame van meestal hout, terwijl het dus ook nog eens gebruik maakt van duurzamere en goedkopere bouwprocessen.

 

Het gebruikte beton waarmee wordt geprint is tot wel 3x sterker dan de meeste huizen die van bakstenen of blokken zijn gebouwd en de "print-woningen" kunnen met alle gemak worden afgedrukt over de gehele wereld, aangepast aan de locatie.

 

Wie nog steeds niet overtuigd is moet maar eens kijken naar dit korte Engelstalige filmpje. De bouwsector kan niet meer zonder de technieken van het 3D printen. Dat is toch eigenlijk wel de conclusie die mag worden getrokken.

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »