Home » 3D Hardware » De eerste 3D-lens is compatibel met alle spiegelreflexcamera’s.

De eerste 3D-lens is compatibel met alle spiegelreflexcamera’s.

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 08:29

De eerste 3D-lens is compatibel met alle spiegelreflexcamera’s. De technologie die door 3D-printers wordt gebruikt, staat heel dicht bij ons, omdat iedereen thuis een 3D-printer kan hebben om te gebruiken en ervan te genieten. Deze machines bieden oneindig veel mogelijkheden als het gaat om het maken van de objecten die we willen, en besparen ook veel tijd tijdens het fabricageproces. Bovendien maken ze het mogelijk om materialen te maken die veel resistenter en flexibeler zijn dan veel materialen die uit de natuur worden gehaald.

3D-printen heeft het werk voor veel bedrijven en ondernemingen gemakkelijker gemaakt, omdat ze zeer nuttige materialen vervaardigen. Deze keer is het een fotograaf die 3D-geprinte lenzen heeft gemaakt waarmee foto’s in 3D kunnen worden gemaakt, iets nieuws voor fotografie.

 

Met deze lenzen kan de camera stereoscopische bewegingssnapshots maken, een techniek waarbij frames op elkaar worden geplaatst en een 3D-beeld ontstaat.

 

Stereoscopie is een manier om diepte te creëren in tweedimensionale beelden, waardoor het een driedimensionaal effect lijkt te hebben. Dit wordt bereikt door zeer snel foto’s te combineren die erg op elkaar lijken, maar niet hetzelfde zijn.

De eerste 3D-lens is compatibel met alle spiegelreflexcamera’s

Tot nu toe was het effect alleen mogelijk om te creëren op oudere filmcamera’s, maar dankzij de 3D-printtechnologie kan nu elke spiegelreflexcamera dit driedimensionale effect hebben.

Om dit effect met een camera te bereiken, moesten in het verleden twee of meer opnames worden gemaakt met minimaal twee lenzen tegelijk. Deze technologie dateert uit het begin van de 20e eeuw, maar ongeveer 30 jaar geleden kwamen er camera’s op de markt die dit 3D-effect boden door meer dan één lens te hebben.

 

Foto’s van hogere kwaliteit

Deze nieuwe 3D-geprinte lens maakt het voor het eerst mogelijk om het driedimensionale effect te bereiken met een digitale spiegelreflexcamera. Het bestaat uit drie lenzen van 3 centimeter die verschillende perspectieven op een afbeelding bieden. Deze perspectieven kunnen vervolgens handmatig worden gepositioneerd om het driedimensionale effect te geven.

 

 

Bovendien zorgt de maker ervoor dat met deze lenzen de beelden met een hogere kwaliteit uitkomen, omdat het licht dat door de camera komt harder is, wat minder spreiding tussen de pixels van het beeld zal veroorzaken.

 

Daarom blijft 3D-printtechnologie ons verrassen, en deze keer is het in de wereld van fotografie waar deze innovatie heeft plaatsgevonden. Er zijn echter veel meer gebieden en gebieden waarop 3D-printers honderden bedrijven helpen om te verbeteren als het gaat om innovatie.

Bron: nl.techbriefly.com

 

360nu.nl

360nu.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

«   »