Home » 3D Hardware » 3D Mini FDM Printer van Easythreed uitgelicht.

3D Mini FDM Printer van Easythreed uitgelicht.

Gepubliceerd op 13 oktober 2021 om 17:59

De printer

De EasyThreeD Nano is een zeer compacte printer en weegt slechts 1 kg. Hierdoor is hij makkelijk mee te nemen. Het apparaat is zwaar aan de onderkant, wat in zekere zin goed is voor de stabiliteit, en met rubberen voetjes absorbeert het gemakkelijk alle trillingen. Rondom de printer bevinden zich 4 doorzichtige vensterpanelen die afneembaar zijn.

Het doel van deze panelen is waarschijnlijk om kleine vingers uit de weg van de extruder te houden en tocht vermijden, maar zeker is het niet. De clips kunnen behoorlijk strak zijn om terug te klikken bij het terugplaatsen van de panelen.

De achterkant van de printer heeft de aansluitingen voor de stroom- en USB-kabel. Er is ook een kleine schakelaar voor de extrudermotor en ook de Micro SD-kaartsleuf. Op de onderstaande foto kun je zien dat de kabel gemakkelijk in de SD-kaartsleuf komt. Dus persoonlijk denk zou de SD-sleuf beter geschikt zou zijn aan de voorkant van het apparaat voor gemakkelijke toegang. De voorkant van de printer is heel eenvoudig, het heeft het Easythreed-logo en slechts 1 knop die wordt gebruikt om het afdrukken te starten. Bij het printen brandt het groen dus daar kan geen misverstand over ontstaan.

 

Van Binnen

De EasyThreeD Nano wordt geleverd met een flexibele magnetische verwijderbare bouwplaat. Dit is een goede zaak, maar de bouwplaat is vrij dik en lastig te verwijderen. Dit komt doordat het in een verzonken metalen plaat zit en je moet proberen de hoek omhoog te krijgen om het te verwijderen, en zelfs als je eenmaal goed grip hebt, is de magnetische kracht sterk! De bouwgrootte is 90 mm x 110 mm x 110 mm.

Omdat dit een printer is die bedoeld is voor kinderen, zullen ze het zeker moeilijk vinden om alleen alles uit te pakken, dus er is hulp van een volwassene nodig! De hechting op het bed is geweldig, vooral omdat dit een niet-verwarmd bed is en het verwijderen van prints eenvoudig is. De extruder zit tot aan het mondstuk in een kunststof behuizing en beschermt zo je vingers tegen de hitte. Het mondstuk is een mondstuk van 0,4 mm en deze kan worden vervangen, maar u kunt uw standaardmondstuk niet gebruiken, dus het is min of meer een directe aandrijving! 

Er is geen koelventilator voor onderdelen, dus het kan moeilijk zijn om grote printopdrachten te printen. De riemen en staven van de printer zijn klein en er is wat ruimte als je de extruderbehuizing beweegt. Dit zou echter het afdrukken niet moeten beïnvloeden en de afdruksnelheid is ook vrij laag! Er is ook een eindstop, een zwarte plug die in de hoek omhoog steekt. Er is geen handleiding van de printer meegeleverd wanneer u deze krijgt, maar op internet is er genoeg  info te vinden.

 

Spoelhouder

De spoelhouder die bij de EasyThreeD Nano wordt geleverd, is eigenlijk 3D-geprint. Het is ontworpen om de kleine spoel die bij de printer wordt geleverd vast te houden. Je kunt er ook geen rol van 1 kg op passen, omdat het gewoon te klein is. Omdat de spoelhouder aan de linker- of rechterkant is gemonteerd, kan het gebruik van een spoel van 1 kg ertoe leiden dat deze omvalt. Ik zou aanraden om een ​​bureauspoelhouder te printen als je spoelen van 1 kg filament gebruikt.

 

Bed nivellering

Er zijn 4 schroefkoppen in elke hoek van de bouwplaat, zodat u naar behoeften het bed in hoogte kunt stellen. Er is geen automatische nivellering , dus u moet dit doen als een afdruk begint. Dit vraagt wel enige aandacht. Als het je eenmaal gelukt is om het bed waterpas te krijgen, hoef je het echter niet meer te veranderen.

 

Het filament laden

Steek je gewenste filament in de PTFE-buis aan de bovenkant en zet de schakelaar aan de achterkant aan. Zodra het mondstuk op temperatuur is, trekt het automatisch het filament erdoor. U moet dan de schakelaar weer in het midden zetten om deze te stoppen zodra het filament zichtbaar is. Bij het wisselen van filament doet u gewoon het omgekeerde.

 

Conclusie

Al met al is dit een geweldige kleine printer die je dankzij het kleine formaat en het lichte gewicht gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Een goed startpunt voor de kleintjes, maar met begeleiding en expertise van een volwassene! Niet de beste afdrukken in een handomdraai, maar met wat aanpassingen aan de instellingen, zou dit net zo goed kunnen zijn als elke andere printer, plus het feit dat het meer aan kan dan alleen PLA.

 

(Bovenstaande is een verzameling van openbaar gemaakte informatie en ervaringen van derden. 360nu.nl draagt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid ervan en geeft geen adviezen).

 

360nu.nl

360nu.nl


«