Home » 3D Hardware » Hoe China de 3D printermarkt heeft veroverd. (en nog verder zal veroveren).

Hoe China de 3D printermarkt heeft veroverd. (en nog verder zal veroveren).

Gepubliceerd op 15 december 2021 om 19:15

Dat China een land is dat de laatste jaren vaker te zien is in opkomende wereldmarkten is iedereen wel aan gewend. Van China via Zuid-Afrika naar Europa en dan ook gelijk maar even Zuid-Amerika langs. Overal ter wereld zien we de chinezen verschijnen, zodra er nieuwe werelden worden verkend. We zullen het moeten accepteren; De chinezen staan aan het roer van het schip dat de huidige routes van de wereldeconomie bepalen. Of u het nu leuk vindt of niet, het is nu eenmaal zo.

Hieronder ziet u een overzicht van de maandelijkse groeicijfers over het jaar 2020 van de 3D printermarkt in China. De cijfers zijn afkomstig van het NBS, de Chinese variant van ons eigen Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Naar schatting heeft China op dit moment Ca 70% van de wereldwijde 3D printermarkt in handen en zijn er al enkele tienduizenden chinezen direct en indirect werkzaam in de 3D desktop printers. Omzetschattingen lopen uiteen van enkele miljoenen tot meer dan 1 miljard Chinese Yen. Met de snelle groei van de wereldwijde desktop 3D-printermarkt, blijven bedrijven zoals Creality, Anycubic , Flashforge , ESUN en Elegoo maand op maand groeien, ondanks dat 2021 met groeicijfers van Ca 32%  gematigder is verlopen dan het daaraan voorafgaande jaar, waarin groeicijfers op jaarbasis verdubbelde!

Stijgende chipprijzen en grondstofprijzen hebben echter in combinatie met dalende verkooptarieven voor producten gezorgd voor een stevige rem op de aanvankelijke supersnelle evolutie die de wereld vanuit China kreeg toegeworpen. Maar China liet en laat zich niet overrompelen door deze stagnerende factoren. Integendeel, het lijkt wel of enige tegenspoed de Chinezen nog meer aanzet hun missie te zullen doen voltooien; Het veroveren van de wereldmarkt van 3D printapparatuur. En het lijkt ze tot heden goed af te gaan.

Op 8 september 2021 organiseerde Nanjixiong, de toonaangevende media voor de additieve productie (AM)-industrie in China, namelijk een zakelijk diner voor desktop 3D-printen in Shenzhen-China en kreeg de steun van 's werelds meest toonaangevende fabrikanten van de desktop 3D-printerindustrie. Besloten is om de handen ineen te slaan op het gebied van o.a. onderzoek, productinnovatie, certificering, standaardisering en duurzaam produceren. Het mediaplatform zei dat het ernaar uitkijkt om Chinese 3D-printbedrijven en China's algemene AM-industrie "naar een hoger niveau te tillen".

Vertegenwoordigers van de toonaangevende Chinese fabrikanten van desktop 3D-printers.

Van 3-5 maart 2022 is er in China een belangrijke happening aangaande de 3D printermarkt. 

In het "China Import and Export Fair Complex" in Guangzhou, China zal op 10000m2 het "3D Printing Asia Zone" plaatsvinden. 3D Printing Asia Zone is een van de belangrijkste platforms, wellicht hét belangrijkste platform in China voor de productie van 3D-printen en voor 3D-printspecialisten. Ca 124 bedrijven presenteren zich daar aan ongeveer 64000 gasten uit alle delen van de wereld. De nieuwste 3D printapparatuur, het delen van de laatste kennis inzake 3D printtechnologie en toespraken van de meest toonaangevende personen uit de 3D print-sector passeren die dagen de revue. Mocht u hier meer over willen weten gaat u dan naar deze webpagina.

360nu.nl trekt de conclusie dat China de afgelopen jaren zodanig aan de weg heeft getimmerd dat het zeer moeilijk zal worden voor westerse industrieën deze opmars van het communistische land af te remmen en de opgelopen achterstand in te lopen. De Chinezen hebben overduidelijk de handen ineengeslagen op een zodanige constructieve wijze dat wij westerlingen in ieder geval op korte termijn het nakijken hebben. Op langere termijn ligt het speelveld echter nog geheel open hetgeen ons de hoop doet geven dat het evenwicht zich weer zal herstellen.

Opgemerkt dient te worden dat de meeste westerlingen (en daar zeker het team van 360nu.nl bij ingesloten) de chinezen weliswaar zien als een tegenspeler op de wereldmarkt van de (3D) technologie, maar hen "buiten de lijnen van het voetbalveld" zien als gewaardeerde partners in een gezamenlijk project de wereldtechnologie op een hoger peil te brengen waarin wederzijds respect voor elkaar centraal staat.

China Import and Export Fair Complex (Pazhou) - Address:
380 Yuejiang Zhong Road,
Haizhu District, Guangzhou, China

360nu.nl


«   »