Home » 3D Medisch
GezondheidGezondheid

De technische ontwikkelingen in de 3D en 360º wereld gaan niet snel maar héél snel vandaag de dag. Elke dag is er wel een nieuwsbericht in de media dat verkondigt dat er een grensverleggende gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

De sector voor wie dit het meest geldt is zonder enige twijfel de medische sector. Nieuwe ontwikkelingen die zijn gebaseerd op de 3d en 360º  zijn terug te vinden in de 3D geprinte medische hulpmiddelen, 3D geprinte implantaten als wel 3D beeld- en scan technologie. 

En voor de duidelijkheid, we hebben het zeker niet alleen over onszelf maar ook over onze dieren om ons heen. Ook zij krijgen steeds meer te maken met medische zorg die geënt is op 3D en 360º (behandel) technieken. Wereldwijd werken dierenartsen en dierenverzorgers met apparatuur, beeldtechnieken en hulpmiddelen, van welke het bestaan ervan voorheen niet eens over nagedacht werd, dat dit ooit de realiteit zou worden! In ieder geval niet op zo'n korte termijn.

Is het 3D/360º dan een geheel nieuw verschijnsel in de medische sector? Nee, geheel niet. Al jaren worden er bijvoorbeeld 3D scans gemaakt van het menselijk lichaam of afzonderlijke delen daarvan. Maar het gaat nu wel héél erg snel en het lijkt wel alsof we nog maar in de beginfase verkeren van een nieuwe technologische periode waar het einddoel nog niet eens bekend is, laat staan in zicht. 3D/360º medische apparatuur wordt technisch steeds beter, de behandelmethodes verfijnder en de kennis om deze 3D/360º (behandel) technieken te implementeren neemt rap toe.

Op deze pagina houdt 360nu.nl voor u bij welk medisch 3D/360º nieuws vandaag in de media is verschenen. Nieuws dus over de medische wereld en het gebruik van 3D en 360º technieken die daarin een grote rol, zo niet de hoofdrol spelen.

We zoeken voor u het allerlaatste nieuws, vergezeld van foto- en videobeelden om het voor u inzichtelijker te maken waar we staan op dit moment. Om te zien wat er wel en wat nog niet mogelijk is. Over ambitieuze toekomstplannen, maar ook over eventuele missers of stopgezette 3D/360º ontwikkelingen en onderzoeken in de medische sector van mens en dier.

Komen er interessante boeken, DVD's, TV programma's of evenementen (uit) over dit onderwerp, dan hoort u dat hier op deze pagina van 360nu.nl

Veel lezers van 360nu.nl komen zelf met suggesties, nieuwsfeiten en beeldmateriaal aan zodat wij er een mooi artikel van kunnen maken voor iedereen die is geïnteresseerd in de 3 dimensionale medische wereld van nu in 360º rond. Voelt u zich dus vrij uw bijdrage te e-mailen naar info@360nu.nl 

Bij voorbaat dank voor uw belangstelling en eventuele bijdrage namens het team van 360nu.nl 

Wederom veel lees-kijk- en luisterplezier gewenst.

 

360nu.nl

360NU 3D MEDISCH BLOG