Home » 3D Medisch » 3D opname gebit | CBCT scan

3D opname gebit | CBCT scan

Gepubliceerd op 21 juli 2021 om 08:45

Maxim Clinic beschikt over nieuw en geavanceerd apparatuur, waaronder ook de CBCT scanner. CBCT staat voor Cone Beam Computer Tomografie. Deze techniek maakt 3D beelden van uw gebit en is een ideaal hulpmiddel die ingezet kan worden bij bijvoorbeeld het plaatsen van implantaten.

Meer informatie over onderwerpen met betrekking tot CBCT.

CBCT | Wanneer gebruiken

De scan zorgt ervoor dat uw gebit nauwkeurig in beeld komt. Het maakt driedimensionale röntgenfoto’s. Hierdoor krijgt de tandarts duidelijkheid over de ligging van uw zenuwen, de positie van de kaak, eventuele ontstekingen, de hoeveelheid bot en beter inzicht in eventuele onbegrepen pijnklachten. De 3D scan is binnen enkele minuten gemaakt en het is geheel pijnloos.

CBCT | Extra voorbereiding

Bent u (mogelijk) zwanger? Neem dan voor het onderzoek contact met ons op. Bij voorkeur maken wij geen foto’s tijdens de zwangerschap. Verder verstoren metalen voorwerpen of sieraden het onderzoek. Hierdoor is belangrijk om vooraf uw metalen voorwerpen, zoals sieraden, haarspelden, piercings en kledingstukken met metaal te verwijderen.

CBCT | Het onderzoek

Bij het maken van een CBCT-scan staat u rechtop en draait het scanapparaat om uw hoofd gedurende ongeveer 1 minuut. Hiervan voelt u niets en tijdens de opname hoort u muziek. Een assistente voert het onderzoek uit, waarna de behandelaar controleert of de beelden zijn gelukt. Het hele onderzoek duurt ongeveer 5 minuten.

Bron: Maxim Clinic Rotterdam

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »