Home » 3D Medisch » 3D print je eigen bacterie, virus of eiwit.

3D print je eigen bacterie, virus of eiwit.

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 14:37

360nu.nl speurt dagelijks het internet af om u te voorzien van de meest interessantste nieuwsartikelen, afbeeldingen, video's, blogs en noem maar op.

Zo vonden wij de website https://3dprint.nih.gov/  en na enig speurwerk aarzelden we geen moment om dit met u te delen.

We horen en lezen de laatste tijd erg veel over 3D modellen. Hoe ze allereerst gescand worden of ontworpen in een CAD programma en vervolgens uitgeprint met een 3D printer. Maar niet zo heel vaak bestaat er de mogelijkheid de bestanden van deze modellen te downloaden en zelf met onze 3D printer te creëren!

Dit is anders bij deze website van de "U.S.department of Health and Human Services". Op de pagina https://3dprint.nih.gov/discover  kunt u namelijk de data van de beschreven en getoonde 3Dmodellen gratis downloaden om het model zelf in 3D uit te printen!

Het zijn medische 3D modellen van bijvoorbeeld bacteriën, virussen, cytochromen , eiwitten en moleculen. Zeer interessant voor studenten geneeskunde of biologische wetenschappen als u bijvoorbeeld een presentatie gaat houden. Of als u onderwijzer of docent bent ter ondersteuning van uw lessen. Maar eerlijk is eerlijk, iedereen geïnteresseerd is in het 3D printen zou eens een medisch model zelf 3D geprint moeten hebben, toch? En u heeft de keuze uit maar liefst meer dan 10000 3D modellen! Het is zoals gezegd gratis en u hoeft er geen account voor aan te maken. Eenmaal uitgeprint kunt u het showen aan vrienden en familie. Zeker weten dat er  boeiende gesprekken op gang gaan komen!

Op de website staat in het Nederlands vertaald:

"De 3D-printtechnologie vordert in een snel tempo, maar het is moeilijk om 3D-printbare modellen te vinden of te maken die wetenschappelijk nauwkeurig of medisch toepasbaar zijn. De NIH 3D Print Exchange biedt modellen in formaten die gemakkelijk compatibel zijn met 3D-printers, en biedt een unieke set tools om 3D-afdrukbare modellen met betrekking tot biomedische wetenschap te maken en te delen".

U kunt dus zelf ook uw eigen creatie uploaden en zo delen met andere geïnteresseerden. U dient hiervoor wel een account aan te maken en in te loggen. Voor alle informatie verwijzen wij u naar de website https://3dprint.nih.gov/ .

Veel succes met het 3D printen van het door u gekozen 3D model(len).

 

Bron: https://3dprint.nih.gov/

 

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »