Home » 3D Productie (AM) » Keramische AM-markt groeit van € 133 miljoen in 2020 tot ruim € 2,9 miljard in 2030.

Keramische AM-markt groeit van € 133 miljoen in 2020 tot ruim € 2,9 miljard in 2030.

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 15:44

3D keramiek printen

Naar aanleiding van een onlangs gepubliceerd onderzoeksrapport over de additive manufacturing (AM) in de keramische markt is 360nu.nl op zoek gegaan naar beeldmateriaal over hoe dit keramische 3D printen nu precies in zijn werk gaat. Hieronder vergezeld van enkele speerpunten uit het rapport. Dit artikel is uiteraard niet allesomvattend want het rapport bestaat uit maar liefst 270 pagina's.

 

3dpbm Research, een marktanalysebedrijf, heeft de resultaten vrijgegeven van zijn onderzoek naar het segment van de keramische additieve productie. De studie, Ceramic AM Market Opportunities and Trends 2020-2030, werd uitgevoerd in het tweede en derde kwartaal van 2021 en heeft informatie verzameld over de verkoop en zakelijke activiteiten van alle grote nationale en internationale bedrijven die in dit segment actief zijn.

 

Volgend op de Composites and Metals-rapporten van 3dpbm Research, biedt deze nieuwe studie een werkelijk uitgebreide analyse en voorspelling van de wereldwijde keramische AM-markt, waarbij de jaarlijkse inkomsten worden geraamd op € 2,9 miljard in 2030, met een groei van 36,5% CAGR, van € 133 miljoen in 2020.

 

Over het rapport

Het nieuwe rapport omvat meer dan 120 gegevenstabellen en grafieken, afzonderlijke analyses en voorspellingen voor zowel technische als traditionele keramische AM.

 

Toepassingen van technische en traditionele keramiek verschillen  behoorlijk sterk: Technische toepassingen worden gebruikt om hoogwaardige onderdelen te produceren die meestal Ca enkele grammen wegen, terwijl de traditionele toepassingen vooral worden gebruikt om zeer grote mallen, vormen en gietkernen te produceren die soms wel enkele kilo's kunnen wegen. Er zijn veel andere toepassingen - voor zowel technische als traditionele keramiek , maar het zijn in wezen twee zeer verschillende keramische AM-markten die afzonderlijk zo moeten worden gezien en omschreven.

 

Niet ondersteunt het rapport alleen de marktanalyse en ontwikkelingsinspanningen van huidige leveranciers, ook is het rapport gericht op pioniersbedrijven die de markt willen betreden en willen profiteren van het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor hun bedrijfsvoering. Onderdelen-producenten (OEM's genaamd) die AM willen implementeren voor de productie van keramische onderdelen, zullen profiteren van deze studie door snel en nauwkeurig inzicht te krijgen in de momenteel beschikbare technologieën, materialen en diensten, evenals de voordelen en uitdagingen van elk. Ten slotte dient het als een gids voor investeerders die op zoek zijn naar nieuwe baanbrekende productietechnologieën om in te beleggen.

 

Uit het rapport

  • Keramische AM-hardware stimuleert zowel traditionele als technische keramische AM-groei, hoewel er tot nu toe slechts een handvol relevante wereldwijde producenten zijn ontstaan.
  • Alle keramische AM-hardware is gebaseerd op processen die keramische deeltjes binden om driedimensionale objecten te vormen voordat ze in een oven worden samengevoegd tot een geheel ("gesinterd").
  • De meest relevante huidige keramische AM-trend is dat stereo lithografische systemen voor de productie van technische keramische onderdelen evolueren naar grotere, snellere systemen met een hogere productiviteit. 
360nu.nl

360nu.nl


«   »