Home » 3D Productie (AM) » Israëlisch bedrijf gaat vegavlees 3D printen in Brabant.

Israëlisch bedrijf gaat vegavlees 3D printen in Brabant.

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 11:06

Een Israëlische bedrijf in de vleessector genaamd Redefine Meat is bezig om in het Brabantse Best een vleesfabriek te verbouwen tot een fabriek voor plantaardig vlees. De planning is dat het vleesbedrijf er al direct na de kerstperiode vlees zal gaan 3D-printen voor landen uit het Midden-Oosterse, Europa maar opmerkelijk genoeg ook de Afrikaanse markt. 

Redefine Meat is naar eigen zeggen het 1e bedrijf in de wereld dat het 3D-printen van plantaardig vlees haar core-business heeft gemaakt. Het vegavlees wordt door het bedrijf binnenkort geproduceerd uit soja en (kikker)erwten en de onderneming claimt dat deze vorm van productie de belasting op het milieu doet dalen met Ca 95%. Dat zal natuurlijk zeker goed nieuws zijn in deze tijd waarin het milieu al zo zwaar belast is.

De Israëliërs kiezen naar eigen zeggen voor ons kleine Nederlandje omdat hier al een behoorlijk aantal vegavlees bedrijven bestaan en actief zijn en omdat wij naar rato hoog scoren met het gebruik van vleesvervangers. 

Voorlopig maakt het bedrijf zijn plantaardig vlees nog in thuisland Israël, maar na de aankomende kerstdagen gaat dat veranderen. Dan moet een voormalige vleesfabriek uit het Brabantse Best zijn omgebouwd tot een werklocatie waar oneerbiedig gezegd het "nep-vlees" uit een 3D-printer komt zetten. Het vlees wordt - zoals al gezegd - van daaruit verdeeld over het Afrikaanse continent, Europa en het Midden-Oosten. En daar wil het bedrijf het zeker niet bij houden; Na de Nederlandse markt te hebben veroverd mikt de vleesverwerker zich op de Duitse en de Britse markt om vervolgens verder uit te breiden binnen de Europese grenzen. Progressieve plannen van dit bedrijf dus.

Diverse prominenten uit de horeca ervaren het nieuws als een verrassing. Meerdere top-restaurants hebben ook al besloten het kunstmatige vlees, dat volgens velen van deze prominenten vrijwel niet van echt vlees is te onderscheiden, zo spoedig mogelijk te zullen serveren aan hun gasten.

 

360nu.nl


«   »