Home » 3D Wonen » Het 3D wonen en werken in de nabije toekomst.

Het 3D wonen en werken in de nabije toekomst.

Gepubliceerd op 24 september 2021 om 11:40

decoratie woondecoratie 3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur

Woondeskundigen verwachten dat meubels zoals een bankstel, salontafel of fauteuil steeds meer zullen worden gecombineerd met virtuele meubels, accessoires en verwisselbare "wallpapers". Het 2 dimensionale wordt een projectieruimte die op elk moment kan worden verwijderd of aangepast. De technische ontwikkelingen zoals 3D-projecties of Augmented Reality bieden mogelijkheden om ruimtelijke innovatieve ontwerpen en interactiemogelijkheden toe te passen.


Het wordt niet alleen "intelligenter" maar ook slimmer, flexibeler en vooral "groen". Nieuwe concepten, technologieën en interieurontwerpen zullen traditionele woonstijlen transformeren. Dit zullen steeds vaker de woontrends voor het gecombineerde leven en werken in de nabije toekomst zijn! Een resolute start van deze trend is al duidelijk waarneembaar! 

 

Meubels zullen daarnaast ook multifunctioneler worden. Het zal een groter en mobieler ontwerp hebben, omdat hierdoor woonruimtes kunnen worden gescheiden en op deze manier flexibele aan te passen ruimtelijke structuren kunnen worden gecreëerd. De generatie van nu zal ongetwijfeld de laatste zijn die de conventionele arbeidswereld nog kent. De strakke grens tussen woon- en werkruimte die we decennia kenden zal meer en meer vervagen, en ons meubilair zal daarin mee bewegen, letterlijk en figuurlijk.

 

Wat ooit begon met het conventioneel produceren van alledaagse voorwerpen en woonaccessoires zal gaan leiden tot het produceren en bedrukken van meubels door 3D printtechnieken. Meubels zullen eerst in 3D programma's getekend en uitgewerkt worden voordat ze ter plaatse door montagepersoneel of ontwerpers 3D geprint worden. Dat betekent dat er minder getransporteerd dient te worden, het minder milieuvervuiling met zich meebrengt en het een duidelijk stukje maatwerk voor de consument betekent.

 

De toekomstige wijze van wonen en werken is niet alleen een kwestie van technologieën die er beschikbaar zijn, maar vooral van de variabiliteit en flexibiliteit in het dagelijks gebruik van die beschikbare technieken. Anders gezegd, de woonruimtes passen zich aan de verschillende levensfasen van de bewoner(s) aan en zijn eenvoudig, doeltreffend aan te passen aan de gewenste situatie. Voor de consument betekent dit een meer relaxte manier van wonen met meer service en comfort.

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »