Home » 3D Wonen » Dutch Design Week 2021 Eindhoven.

Dutch Design Week 2021 Eindhoven.

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 11:52

Elk jaar in oktober vindt Dutch Design Week (DDW) plaats in Eindhoven. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en ideeën van meer dan 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Op meer dan 110 locaties verspreid over de stad organiseert en faciliteert DDW tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, innovatie en "cross-overs" (een mengeling van verschillende stijlen in de beeldende kunst, zoals beeldhouwkunst, schilderkunst en architectuur). Jaarlijks gaat er bijzondere aandacht uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van design. Het doel is om te laten zien hoe ontwerpers van over de hele wereld vorm geven aan een positieve toekomst en om de positie en betekenis van Nederlandse ontwerpers te versterken.

 

DDW heeft voor 2021 gekozen voor het overkoepelende thema 'Het Grotere Getal'. In het thema pleit DDW voor minder. Minder verbruik, minder productie en dus minder afval. We weten echter dat minder niet altijd mogelijk is, en dat als het om meer gaat, het beter zou moeten zijn. Ofwel duurzamere producten met meer waarde, waardoor consumenten anders met producten omgaan. Het thema gaat over het streven naar gedragsverandering van consumenten en fabrikanten. Door op zoek te gaan naar hernieuwde waarde tussen consument en product, kunnen we een andere richting opslaan met onze nieuwe ontwerpplannen.

 

"Na een volledig virtuele editie in 2020, richt Dutch Design Week (DDW) zich dit jaar op een fysiek evenement dat van 16 tot en met 24 oktober zal plaatsvinden in Eindhoven.

 

Het negendaagse festival zal daarnaast worden ondersteund door een online programma bestaande uit virtuele exposities – 3D Viewing Rooms -  en DDW TV. Met het thema ‘The Greater Number’ staat de twintigste editie in het teken van de zoektocht naar het betere aantal. Ontwerpers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan DDW21.

 

Dutch Design Week 2021

DDW kijkt optimistisch vooruit naar oktober en richt haar pijlen op een fysiek festival in Eindhoven. De organisatie geeft aan dat het digitale onderdeel van DDW onmisbaar is, maar het fysieke evenement de kern blijft. Zodoende maakt de organisatie zich hard voor de realisatie hiervan. Martijn Paulen, directeur van DDW, ligt het besluit toe: “We hebben heel veel geleerd van de virtuele DDW in 2020, maar het gevoel van een live festival is niet te vervangen. DDW staat voor serendipity en toevallige ontmoetingen; nieuwe ontwerpers, ideeën en vergezichten die je onverwachts verrassen en inspireren. Daar willen we voor gaan.” Relevante ontmoetingen zijn voor deelnemende ontwerpers van groot belang geeft de organisatie aan. DDW hoopt door verspreiding over verschillende locaties bezoekers te kunnen verwelkomen op een manier die past bij het verantwoorde organiseren met betrekking tot COVID-19. Het is een besluit dat volgt na overleg met de ontwerp community, belangrijke partners en relevante instanties. “Vanzelfsprekend liggen er alternatieve scenarios klaar, maar we geloven in de mogelijkheid van een fysiek evenement”, aldus Paulen.
 
Het festival zal daarnaast worden ondersteund door een online programma met onder andere de "3D Viewing Rooms" en "DDW TV" die in 2020 voor het eerst werden geïntroduceerd. Beide onderdelen zullen worden herzien en doorontwikkeld, zodat zij goed zullen aansluiten bij de editie van 2021"

Bron: ddw.nl

 

360nu.nl

360nu.nl

 


«   »