Home » Eerste 3D-geprint huis staat in Eindhoven.

Eerste 3D-geprint huis staat in Eindhoven.

Gepubliceerd op 10 juli 2021 om 16:00

Het is al weer even geleden maar bijzonder genoeg om het nog eens terug te zien. De tijd van de bouwvakker en metselaar lijkt voorbij want we halen onze huizen inmiddels gewoon uit de printer. Lees onderstaand artikel van RTL nieuws er nog maar eens op na. De video is van Project Milestone. Op dit moment worden in dit project nog eens 4 huizen in Eindhoven geprint.

 

De eerste huurder van de eerste Nederlandse woning van 3D-geprint beton kreeg vrijdag 30 april 2021 de sleutel. De vrijstaande gelijkvloerse woning met 94 vierkante meter netto vloeroppervlak in Eindhoven is de eerste van vijf.

 

Het 3D-geprinte huis van het Project Milestone heeft een volgens de ontwikkelaars royale woonkamer en twee slaapkamers en staat in de Eindhovense wijk Bosrijk. De woning heeft de vorm van een grote zwerfkei. "Dat past goed bij de natuurlijke locatie, en het demonstreert mooi de vormvrijheid die 3D-betonprinten biedt", aldus de initiatiefnemers. Het voldoet volgens de partijen erachter volledig aan de Nederlandse bouwvereisten.

Laagje voor laagje

Vooral het printen van de overhellende wanden was een uitdaging, maar dit hebben de deelnemers van het project naar eigen zeggen nu onder de knie. "Met de opgedane kennis is de deur geopend naar een heel ander soort constructies dan de gebruikelijke rechthoekige huizen."

Het huis bestaat uit 24 geprinte betonnen elementen, die laagje voor laagje zijn geprint in de printfabriek in Eindhoven. De elementen zijn met vrachtwagens naar de bouwplaats gebracht en daar op een fundering geplaatst. Daarna is het huis voorzien van dak en kozijnen en verder afgewerkt.

Bron: RTL nieuws /Project Milestone

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »