Home » 3D Betonprinten - Een kijkje achter de schermen bij BAM Infra & Weber Beamix

3D Betonprinten - Een kijkje achter de schermen bij BAM Infra & Weber Beamix

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 20:06

Wat is additive manufacturing, wat feiten en een interessante video over beton printen:

(Video is Engelstalig)

96% van Europese fabrikanten van industriële onderdelen geeft aan dat producten door Additive Manufacturing sneller op de markt kunnen worden gebracht. Additive Manufacturing is het proces van het maken van voorwerpen uit 3D-modelgegevens. Hiernaast geeft 63% aan dat ze in de komende 12 maanden 100.000 tot meer dan een miljoen euro in digitalisering zullen investeren. Dit blijkt uit een onderzoek van HP in samenwerking met 3dpm Research.

Uit het onderzoek blijkt dat Additive Manufacturing een belangrijke kans biedt voor de digitalisering van industriële fabricageprocessen, waarbij digitalisering als noodzaak wordt gezien voor bijna alle productieprocessen.

Het gebruik van Additive Manufacturing bij de productie van industriële onderdelen wordt als zeer belangrijk genoemd voor het produceren van meer kosteneffectieve onderdelen en het maken van betere producten met een hogere snelheid. Ook bleek dat 83% van de respondenten Additive Manufacturing gebruikt voor de productie van onderdelen en gereedschappen om commerciële producten te maken, en dat de helft van hen (52%) zelfs al complete eindproducten maakt.

Bron: HP en 3dpm research

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »