Home » Olympische atleten in 3D bekijken.

Olympische atleten in 3D bekijken.

Gepubliceerd op 24 juli 2021 om 09:15

Sinds vorig jaar is het mogelijk om levensechte dieren, skeletten, raketten, Halloween-figuren via Google Zoeken in je woonkamer te plaatsen met behulp van augmented reality. Google voegt hier nu atleten aan toe.

Pac-Man en de Apollo 11 in 3D

Vanwege de pandemie en de bijbehorende maatregelen introduceerde Google vorig jaar de 3D-dieren in Google. Zodra je op zoek gaat naar dieren in Google zoals 'tijger', 'hond', 'leeuw', 'paard' en 'haai', dan kan je ze met een druk op de knop tot leven brengen. Op deze manier kan je de virtuele wezens levensgroot in je omgeving laten rondlopen, met behulp Googles AR Core-functie. Dit bleek zo'n groot succes dat Google de functie uitbreidde met auto's, een menselijke skelet en de Apollo 11, verschillende insecten, Pac-Man, tien dinosaurussen, en nog veel meer.

Bekende atleten in je woonkamer

In het kader van de olympische spelen voegt Google daar nu bekende atleten aan het rijtje 3D-objecten toe. Je vindt de atleten ergens halverwege de nieuwsberichten in Google Discover als je naar beneden scrollt, maar je kan ook op de namen van de atleten zoeken in Google Zoeken. Het gaat om 9 sportieve mannen en vrouwen en de volledige lijst vind je hieronder.

 

  • Naomi Osaka
  • Alexander Massailas
  • Megan Rapinoe
  • Simone Biles
  • Letícia Bufoni
  • Dina Asher-Smith
  • Niklas Kaul
  • P.V. Sindhu
  • Caeleb Dressel

Zo werkt het

Als je een atleet hebt gezocht in Google Zoeken of Discover volg je de onderstaande stappen, tik je op Bekijken in 3D. Je ziet nu de atleet en als je op het ronde icoontje rechts onderin tikt, kun je verschillende bewegingen kiezen. Tik vervolgens op Tonen in je ruimte en geef toestemming aan Google om gebruik te maken van je camera, microfoon en de apparaatopslag. Richt vervolgens de camera op de vloer en beweeg je telefoon heen er weer en dan zie je de atleet in je woonkamer verschijnen. Je kan de persoon nog verschuiven en kleiner of groter maken.

Als je wilt, kan je ook nog meer informatie over de atleet bekijken op Olympics.com of een linkje naar de 3D-weergave delen met familie of vrienden. Niet alle telefoons ondersteunen de AR Core-functionaliteit van Google en daarmee ook de 3D-objecten. Google geeft gelukkig een lijst van ondersteunende apparaten; https://developers.google.com/ar/devices#android_play

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »