Home » De volgende stap in de digitalisering van Additive Manufacturing.

De volgende stap in de digitalisering van Additive Manufacturing.

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 09:49

Het laatste nieuw vanuit de Siemens company over haar additive Manufacturing ontwikkelingen.

(video is Engelstalig.)

Siemens Digital Industries Software werkt samen met GEFERTEC om additieve productie te bevorderen

NX-software ondersteunt nu bewerkingen voor Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM)-printtechnologie. Samenwerking versterkt de industrialisatie van AM-technologie door volledige integratie van AM-technologie in het digitale productielandschap.

Gebruikers van GEFERTEC-productiesystemen kunnen in de toekomst de volledige CAD/CAM-procesketen doorlopen in de NX-software van Siemens. Als multidimensionale DED-technologie vereist WAAM (Wire-Arc-Additive Manufacturing) speciale functionaliteiten en routines voor padplanning. Als onderdeel van een ontwikkelingspartnerschap tussen GEFERTEC en Siemens is de "Multi Axis Deposition" NX CAM-module uitgebreid om WAAM-bewerkingen voor effectieve verwerking af te handelen.

Hierdoor profiteren gebruikers van een continue digitale procesketen: van de componentvoorbereiding via AM-programmering, CNC-bewerking tot kwaliteitscontrole inclusief volledig geïntegreerde PLM-, ERP- en MES-functionaliteiten.

“We zijn erg blij dat we onze klanten en de markt GEFERTEC WAAM-productiesystemen met Siemens-software kunnen aanbieden. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking niet alleen het potentieel van WAAM gemakkelijker toegankelijk kan maken voor industriële klanten, maar ook een snellere verkenning van het technische en commerciële potentieel van de technologie mogelijk kan maken”, zegt Tobias Krümberg, CEO van GEFERTEC. Helmut Zeyn, Portfolio Development Additive Production bij Siemens Digital Industries Software, voegt toe: "WAAM is een van de meer veelbelovende technologieën voor de productie van additieven, dus we zijn verheugd om samen te werken met GEFERTEC, een leider op dit gebied."

 

Het robuuste lasprocédé met inert gas, de hoge opbouwsnelheid en de eenvoudige hantering van de draad als grondstof maken het proces interessant voor de productie van middelgrote tot grote componenten. In tegenstelling tot andere AM-processen ligt de focus van de WAAM-technologie op kostenreductie en hoge beschikbaarheid. Reserveonderdelen of componenten in joblots in industrieën zoals olie & gas, maritiem, mechanisch en installatietechniek, transport en lucht- en ruimtevaart zijn al met succes omgezet van conventionele productie naar WAAM met aanzienlijke reducties in levertijden en kosten. Bovendien is de productie efficiënter met hulpbronnen door een aanzienlijk lager materiaalverbruik.

Als een van de eerste gezamenlijke partners van Siemens en GEFERTEC profiteert Siemens Energy van de continue procesketen in Siemens NX om componenten te produceren met WAAM en daaropvolgende CNC-bewerking. Het bedrijf gebruikt al additieve fabricagetechnologieën voor zijn eigen producten, maar biedt nu ook AM-diensten aan voor externe klanten. "De integratie van WAAM in Siemens' NX levert een belangrijke bijdrage aan het efficiënter maken van processen voor ons als gebruikers en stelt ons zo in staat de doorlooptijden in bijvoorbeeld de productie van reserveonderdelen te verkorten", zegt Ole Geisen, hoofd Engineering Services voor Additive Manufacturing bij Siemens Energie.

Bron: Siemens.com

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »