Home » Hoe kosten besparen met lage volumes?

Hoe kosten besparen met lage volumes?

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 17:46

Hoe bedrijven kunnen profiteren van productie met een laag volume.

Wat is Low Volume Manufacturing?

Product design evolueert tegenwoordig snel. Met de toenemende populariteit van 3D-printen en CNC-verspanen zijn de verwachtingen groter geworden. Ook hebben de aandeelhouders hun verwachtingen voor een steeds kortere "time to market" verhoogd. Afgezien van dit probleem, is er ook een sterke behoefte om unieke en onderscheidende ontwerpen te maken van alle kanten van de industrie, of het nu voor kleine of gevestigde bedrijven is.

Alles wat wordt vervaardigd tussen een hoeveelheid van 50 tot 100.000 wordt beschouwd als productie met een laag volume. Het kan worden gebruikt door bedrijven van alle kanten, van start-ups tot grote fabrikanten. In dit artikel gaan we bespreken hoe productie in kleine volumes gunstig is voor bedrijven van elke omvang.

Kortom, de fabricage-industrie blijft zich ontwikkelen. De productietijd wordt korter en daarmee ook de time-to-market. Hierdoor stappen product ontwerpers af van massaproductie en neigen naar productie in kleine hoeveelheden .

Kostenbesparingen

Een belangrijk voordeel dat bedrijven kunnen halen uit het gebruik van kleine productievolumes, zijn kostenbesparingen. Veel ondernemers hebben het idee dat de productiekosten per eenheid zullen dalen naarmate de volumes stijgen. Maar dit is zeker niet altijd het geval!

Massaproductie, vooral bij spuitgieten en spuitgieten onder druk, vereist grotere investeringen met duurder gereedschap dat moet worden gehard en zorgvuldiger moet worden behandeld om de "stress" van grootschalige productie te weerstaan.

Als u honderdduizend onderdelen nodig heeft, dan is deze productieaanpak zeker de beste omdat u grote investeringen vermijdt, maar tegelijkertijd toch kwaliteitsonderdelen kunt produceren.

Fabrieken die zijn opgezet voor grootschalige productie hebben meestal een enorme voorraad apparatuur en grondstoffen. Ze leggen een grote minimale bestelhoeveelheid op om hun investering te dekken. Bij de productie van kleine volumes kan hetzelfde aantal bestellingen sneller worden verwerkt, zonder dat er een minimale bestelling wordt gevraagd.

Snellere time-to-market

De concurrentie is erg hevig en om te winnen, zijn bedrijven in een race om hun product op de markt te brengen. Dat is waar technologische veranderingen om draaien. De constante innovatie heeft ontwerpers in staat gesteld om nieuwe ontwerpen te maken of aan te passen en ze zo snel mogelijk naar buiten te brengen.

Productie met een laag volume is de beste manier om met bedrijven om te gaan om voldoende volume te creëren zonder de onhoudbare last van voorraad. En met de innovaties in de supply chain voor kleine hoeveelheden, is de doorlooptijd korter omdat onderdelen binnen enkele dagen kunnen worden geleverd.

Ontwerpflexibiliteit

Productie met een laag volume is de beste optie als u op zoek bent naar ontwerpflexibiliteit. Aangezien de producten in kleine hoeveelheden worden vervaardigd, heeft dit geen invloed op de hele groep die uw ontwerp wil veranderen. Het stelt de productontwikkelaars in staat hun producten te perfectioneren voordat ze de beoogde markt kunnen bereiken.

Brugproductie

Zelfs als je voor massaproductie gaat, kun je low-volume manufacturing gebruiken als een brug tussen prototypen en "full-scale productie". Het zal uw product sneller op de markt brengen terwijl de details van een volledige productierun worden verfijnd. De productie van kleine volumes stelt bedrijven ook in staat hun producten te verbeteren.

Gevolgtrekking

U kunt veel voordelen ontdekken als u kiest voor productie in kleine volumes. Het kan helpen om risico's te verminderen, de time-to-market te verkorten, kosten te besparen en flexibiliteit in het ontwerp mogelijk te maken.

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »