Home » Veel voorkomende fouten bij 3D printen.

Veel voorkomende fouten bij 3D printen.

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 19:07

3D-printen en modelleren is een veelgebruikte procedure geworden in een groot aantal verschillende industriële sectoren. Het leren van de fijne kneepjes van het 3D-modelleren en printen is soms lastig, zelfs voor de meest ervaren ontwerpers en ingenieurs. Dit geldt vooral als u niet over de exacte expertise en/of de technische knowhow beschikt.

De vele voordelen van het 3D-ontwerp- en modellering zijn het feit dat het verschillende ontwerpmogelijkheden biedt die geschikt zijn voor al uw voorkeuren en behoeften. Bij het gebruik van 3D is het van vitaal belang om rekening te houden met het feit dat er onherroepelijk fouten zullen worden gemaakt; niemand is perfect, nietwaar? Het is niet meer dan eerlijk om gewoon toe te geven dat er nu eenmaal bepaalde fouten door u zullen worden gemaakt voordat uw modellerings- en ontwerpvaardigheden zullen verbeteren.

Voordat u vaardiger wordt in 3D-ontwerpen en -modellering, zijn hier enkele factoren waar u speciaal op moet letten om enkele van de meest gemaakte fouten te voorkomen. Uiteraard zijn er andere fouten mogelijk die hier niet beschreven staan.

Onderzoek naar uw wensen en eisen.

Elke 3D-printer heeft zijn eigen specificaties die bij de behoeften passen van een bepaalde gebruiker. Het is dus erg onverantwoord om niet eerst goed na te gaan wat u wilt gaan doen en wat de printer hier voor allemaal moet kunnen.

Deze fout is al mega keer gemaakt door zowel hobbyisten als professionals. Helaas is er dan al veel tijd en geld verspild.

En als u van plan bent een 3D printer te gebruiken, dan is het ook absoluut noodzakelijk dat u de ins en outs van het onderhoud van het apparaat kent om met regelmaat de nodige acties uit te voeren en met welke materialen.

Het wordt daarom aanbevolen om aparte apparaten te hebben voor metaal- en kunststofharsen om het productieproces niet te stoppen.

De juiste software kiezen.

Een van de meest gemaakte fouten door beginnende ontwerpers is het omgaan met software zonder voorbereidend werk. Het is soms erg vervelend te noemen, wanneer 3D-modelleringsprogramma's elk jaar anders werken en iedere keer anders zijn ontworpen om met specifieke formaten en standaarden te werken.

Dankzij de technologie zijn de meeste van de huidige software ontworpen om de meeste algemene instellingen automatisch te verwerken. Maar toch hebben de meeste softwarepakketten handmatige installatie nodig; de software biedt richtlijnen, maar ze geven geen tips en trucs om ze juist te beheren. Dat wordt gewoon van u gevraagd!

Als je succesvol wilt zijn, en dat willen we allemaal, zorg dan van een goede voorbereiding van de software die je gebruikt en maak van Google gewoon je beste 'vriend', het is uiteindelijk de perfecte tool voor al je vragen. (ok, de meeste vragen).

Lees de instructies.

Het maken van zogenaamde "3D-prototypes" vereist het juiste gebruik van metalen en polymeren, inbegrepen specifieke regels en richtlijnen. U kunt zoals gezegd altijd online naar oplossingen zoeken om te weten wat de exacte ontwerp- of printregels van een bewerkt onderdeel of printmateriaal zijn. Dit is echt heel belangrijk als u tot een goed resultaat wilt komen.

Voor beginners is het altijd aan te raden om de gebruiksinstructies te volgen totdat u uw vaardigheden hebt verfijnd. Twijfel niet en experimenteer met verschillende 3D-modellen en ontwerpen om zo met de tijd beter en beter te worden.

Vergeet ook niet dat er basiscomponenten bestaan om bijvoorbeeld metaal of bepaalde soorten kunststof te bewerken, wat  naast dat het kosteneffectief is, vooral tijdens de proeffase, ingenieurs en ontwerpers ook hun vaardigheden en behoeften beter kunnen laten perfectioneren om zo te voldoen aan de steeds hoger wordende eisen van het het 3D printen en modelleren in de huidige 360 wereld. Succes!

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »