Home » 3D Karikatuur van deze week.

3D Karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 4 september 2021 om 07:55

Deze week is gekozen voor een beroemdheid die niet meer onder ons is. Waarschijnlijk heeft u op school zeker over hem gehoord, gelezen of op afbeeldingen gezien. Geboren in 1869 en overleden in 1948 -beiden in India- heeft deze heldhaftige man zonder geweld gestreden voor de vrijheid en welzijn van miljoenen mensen.  

Hij was een Indiase jurist, politicus en nationaal spiritueel leider van India. Na een rechtenstudie te hebben gevolgd in Engeland vertrok hij naar Zuid-Afrika, waar hij zich met name inzette voor de Indiase bevolking daar. Later werd hij leider van het Indiase volk in zijn eigen land en voerde hij geweldloos verzet tegen de onderdrukking van zijn volk. Er ontketende zich een ware maar geweldloze revolutie onder zijn leiding. In 1948 werd hij in New Delhi vermoord.

Deze man wordt nog altijd gezien als de grondlegger van de moderne staat India. Zijn naam? Mahatma Gandhi.

 

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

 

Karikatuur gemaakt door: onbekend

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »