Home » Abba keert terug met "3D ABBAtars". Tickets vanaf vandaag te koop!

Abba keert terug met "3D ABBAtars". Tickets vanaf vandaag te koop!

Gepubliceerd op 7 september 2021 om 11:20

ABBA keert na 40 jaar terug met nieuwe muziek en een unieke concertervaring met hun oude 3D ABBAtars. ABBA, de Zweedse popgroep achter enorme hits zoals "Dancing Queen", "Take a Chance On Me" en "Mamma Mia" keert terug naar het podium als digitale avatars - beter gezegd "ABBAtars" - om hun nieuwe album "Voyage" te promoten.

Het revolutionaire concert zal gebruik maken van digitale technologie om de vele ABBA-fans "mee te nemen" in een spectaculaire tijdreis. De leden van ABBA - Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad- zullen een verscheidenheid aan nummers van hun laatste album ten gehore brengen. Ze zullen worden begeleid door een band van maar liefst 10 leden. 

 

Om de 3D technieken mogelijk te maken, wendde de wereldberoemde muziekband zich tot de "motion capture-technologie" De techniek is vooral bekend van grote Hollywood-films zoals Star Wars en Lord of the Rings . De bandleden vonden de motion capture-pakken zo inspirerend dat ze hebben besloten in het pak voor de pers te verschijnen om zich te laten fotograferen. En laten we eerlijk zijn, ze zien er ontzettend cool uit!

Ter voorbereiding zal een vooraf opgenomen uitvoering van ABBA in hun "mocap"-pakken worden opgenomen. De 10-koppige band die de virtuele avatars begeleidt, spelen in real-time mee met de zangers, maar op een afstand.

Om de liveshow te mixen met ABBA's vooraf opgenomen digitale uitvoeringen, werkte Abba samen met de choreograaf Wayne McGregor , bekend van het Londense Royal Ballet. Het bedrijf "Industrial Light & Magic" is verantwoordelijk voor alle animaties die u tijdens het optreden op het podium zult zien, evenals voor de verouderingstechnologie die wordt gebruikt voor de "ABBAtars".

Zowel aan het Voyage- concert als aan het album wordt al een tijdje gewerkt. Nog sterker, het werd al aangekondigd in 2016 door Simon Fuller, de toenmalige manager van de band. Hij zocht al langer naar een manier om "iets" te doen voor de vele Abba fans wereldwijd. Het is ook Fuller die de term "ABBAtars" heeft bedacht. Inmiddels is hij niet meer werkzaam voor Abba.

 

Het album Voyage (het franse woord voor "reis" ) wordt 5 november 2021 uitgebracht en is al beschikbaar voor pre-order . Het Voyage avatar-concert vindt echter pas plaats in maart 2022 in de speciaal gebouwde Londense arena in het Queen Elizabeth Park; de "ABBA Arena". De arena is goed voor maar liefst 3000 bezoekers.

De ticketverkoop voor het digitale concert gaat VANDAAG van start!

Bron beeldmateriaal: The Guardian

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »