Home » Kan 3D printen het woningtekort oplossen?

Kan 3D printen het woningtekort oplossen?

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 09:20

Wie denkt dat het woningtekort alleen speelt in ons kleine dichtbevolkte landje heeft het mis. In het Amerikaanse Austin, in de staat Texas, kennen ze het probleem maar al te goed. Maar de Amerikanen worden natuurlijk niet voor niets pioniers genoemd, en dus hebben ze het probleem weten te tackelen. In ieder geval voorlopig want het bevolkingsaantal stijgt ook daar harder dan het aantal beschikbare woningen. Een groot voordeel voor de Amerikanen vergeleken met ons; Ze hebben vaak nog veel meer ruimte om te printen! 

Ontwikkelaar 3Strands en het bouwbedrijf ICON hebben de handen ineen geslagen en een "straat" 3D geprinte woningen weten neer te zetten. East 17th St Residences, zoals de straat is genoemd, was begin dit jaar aangekondigd en is nu dus voltooid.

 

De woningen zijn niet alleen bijzonder omdat ze met een 3D printer zijn vervaardigd, maar ook omdat er speciale technieken zijn gebruikt om de woningen energiezuiniger te maken en om ze bestand te laten zijn tegen natuurrampen. In de staat Texas komen in deze periode van het jaar namelijk regelmatig orkanen voor.

"We zijn overweldigd door de eerste vraag van kopers en we kunnen niet blijer zijn met hoe ICON prachtige, energiezuinige en veerkrachtige huizen heeft opgeleverd."- Gary O'Dell, CEO van 3Strands.

 

Het in Austin gevestigde ICON mag zeer progressief genoemd worden want eerder hebben ze al een aantal 3D woningen in Mexico ontwikkeld. Maar dat is niet alles, ICON werkt samen met de NASA aan bouwkundige projecten om de planeet Mars  in de toekomst te gaan verkennen!

 

Maar terug naar ons eigen planeetje, kijk eens naar de foto's en video, en constateer zelf dat dit werkelijk waar prachtige woningen zijn.

Bron: ICON / 3Strands

 

360nu.nl


«   »