Home » 3D geprinte brug Nijmegen is klaar.

3D geprinte brug Nijmegen is klaar.

Gepubliceerd op 10 september 2021 om 07:39

In Nijmegen is gisteren de langste fietsbrug ter wereld officieel geopend dat 3D geprint is uit beton. Hoewel niet de eerste, want die ligt in Gemert, dus wel de langste.

Prof.dr.ir. Theo Salet van de TU Eindhoven gaf aan de NOS een toelichting op het werkstuk. En voor degene die nu denkt; "De 1e 3D geprinte brug is toch 2 maanden geleden in Amsterdam geopend?" Ook dat is waar, echter is de Amsterdamse brug 3D geprint uit staal en in Nijmegen dus uit beton.

Overigens is niet elke bewoner in Nijmegen enthousiast op de komst van de brug. Sommigen vinden het een lelijk ding. Anderen zeggen dat de brug te hard aanvoelt  als je eroverheen fietst, er zitten namelijk ribbeltjes in.

Anderen zien in de brug de bovenkaak van een krokodil. Ook de rups wordt genoemd waar de brug gelijkenissen mee zou hebben.

Het is overigens niet de gemeente Nijmegen die op het idee is gekomen deze brug te bouwen. Het idee komt van Rijkswaterstaat die het de gemeente Nijmegen cadeau heeft gedaan. Volgens de gemeente zou de brug er anders niet zijn gekomen gezien de grote investering die er mee gemoeid is.

Hoewel de brug al enige tijd open is voor gebruik, moet het openingsfeestje nog gepland worden voor later deze maand. Hopelijk komen er genoeg mensen op af want dat het nog wennen is voor velen is een ding dat zeker is.

Bron beeldmateriaal: NOS

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »