Home » 3D Karikatuur van deze week.

3D Karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 18 september 2021 om 09:56

De karikatuur van deze week is ondanks zijn overlijden in 1997 nog steeds in de herinnering van velen die zij nog aan deze fransman zullen hebben. Wij hebben het dan over de marineofficier, ontdekkingsreiziger, filmmaker en oceaan- onderzoeker Jacques-Yves Cousteau, geboren 11 juni 1910. 

Cousteau heeft zijn bekendheid vooral te danken aan zijn werk in de oceanografie en als milieu-activist. Zo won hij In 1977 de milieuprijs van de Verenigde Naties en weer later de Amerikaanse "liberty medal". Vanaf de jaren 50 is Cousteau zich gaan bezighouden met het maken van films over de onderwaterwereld en ontwikkelde hij daarvoor zelf een onderwatercamera en zelfs een duikboot. Na de 2e wereldoorlog ontwikkelde hij ook technieken om zeemijnen op te ruimen en onderzocht de vele scheepswrakken. Vanaf de jaren 60 werd hij meer en meer milieu-activist en verzette zich tegen het storten van radioactief afval in zee.

In 1992 werd Cousteau adviseur voor de Verenigde Naties en de Wereldbank. In 1997 overleed hij in Parijs.

 

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

 

Bron afbeeldingen: Pinterest 

Karikatuur gemaakt door: onbekend.

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »