Home » "Creality 3D Ender-3 V2" 3D printer.

"Creality 3D Ender-3 V2" 3D printer.

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 13:32

Vandaag gaan we het hebben over de Creality 3D Ender-3 V2 3D printer. Het betreft op dit moment 1 van de meest verkochte 3D printers.En dat is niet vreemd want de 3D printer heeft voor zijn prijs behoorlijk wat in petto. Zijn voorganger, de Ender-3 V1 was eveneens al een succes maar de tijd staat niet stil en dus dacht fabrikant Creality er al snel aan om verbeteringen door te voeren in haar succesvolle 3D print-machine.

 

In tegenstelling tot de eerste versie kan met volle overtuigen worden gezegd dat de vernieuwde versie niet alleen veiliger is in gebruik, maar er ook veel sneller mee kan worden geprint. Enkele functionele verbeterpunten zorgen er daarnaast ook voor dat het apparaat veel stabieler werkt dan zijn voorganger. 

 

Ondanks dat de tweede versie bij uitstek geschikt is om te 3D printen met PLA filament, is ook het gebruik van bijvoorbeeld PETG en TPU zonder problemen mogelijk dankzij het heated bed waarover de machine beschikt. De uiterst stille printer is vrij gemakkelijk te handelen middels de functionele draaiknop. Het metalen frame geeft de printer meer dan voldoende stevigheid en er is zelfs een opslagruimte ingebouwd voor het bewaren van bijvoorbeeld kleine gereedschappen.

 

Valt de stroom een keertje uit dan zal de printer automatisch hervatten zodra deze weer van stroom is voorzien. U hoeft niet opnieuw te beginnen maar uw huidige printopdracht wordt simpelweg hervat en afgerond. Nauwkeurigheid is ook een speerpunt van deze 3D printer, zo heeft het een print-nauwkeurigheid van 0,1 mm om zelfs uw meest gedetailleerde printopdrachten uit te voeren. Standaard worden er enkele gereedschappen bijgeleverd en zelfs een PLA proefstukje zodat u de printer direct kunt testen.

 

Voor meer technische gegevens kunt u de advertentie op Bol.com bekijken en hier uiteraard de printer direct bestellen. Het is raadzaam direct extra filament mee te bestellen zodat uw 1e printobject direct kan worden uitgevoerd.

 

De Creality 3D Ender-3 V2 is sinds juni 2020 op de markt en heeft zich in deze relatief korte tijd overduidelijk bewezen. Wie toch nog een stap verder wil gaan kan ook kiezen voor de nog uitgebreidere variant, de Creality Ender 5 Pro 3D-printer. Over deze printer gaan we het natuurlijk in een volgend artikel zeker nog over hebben.

 

360nu.nl

360 nu.nl


«   »