Home » De beste (3D) software om uw woning in te richten.

De beste (3D) software om uw woning in te richten.

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 19:27

Overweegt u een aanbouw aan uw huis, een nieuwe keuken of badkamer, of eindelijk uw tuin aan te leggen? Ofwel bent u onlangs verhuisd naar een nieuwe woning en heeft u een aantal verbeteringsprojecten voor ogen? Er zijn tal van professionele software-tools voor huis- en interieurontwerp die vrij gemakkelijk te bestellen zijn, gebruiksvriendelijk en voordelig. Soms zelfs gratis! Het maakt niet uit of u nu alles zelf doet of professionals inhuurt.

Er zijn veel tools voor interieurontwerp, maar waar te beginnen als u zoveel plannen en ideeën heeft? Het maakt niet uit of u uw keuken wilt renoveren of gewoon uw slaapkamer wilt restylen. Met hoogwaardige ontwerp-software kunnen deze tools uw ontwerp-ideeën onmiddellijk en met een hoge mate van precisie verwezenlijken.

We hebben een lijst samengesteld met (Engelstalige) software-tools voor interieurontwerp die u praktisch meteen kunt oppakken en gebruiken zonder een professional te zijn. De lijst is willekeurig samengesteld. Let op! Onderstaande software is niet altijd leverbaar in Nederland en zal in dat geval besteld moeten worden vanuit het buitenland.

 

1. Roomstyler:

Roomstyler is een eenvoudig te gebruiken tool die u snel kunt oppikken en onder de knie kunt krijgen. Er is een goede verzameling instructievideo's die u kunt bekijken, maar u hebt deze misschien niet nodig omdat u dingen kunt leren terwijl u de software gebruikt.

Ontwerp eenvoudig uw interieur om aan de slag te gaan - u hoeft zich geen zorgen te maken als er geen sjabloon is. Begin eenvoudig met het slepen en neerzetten van elementen zoals muren en vensters om de resultaten in zowel 2D als 3D te zien. U kunt ze zoals gewoonlijk aanpassen in termen van kleuren, maten en locaties.

Een andere fantastische eigenschap van de software is de mogelijkheid om het interieur uit te rusten met real-life items. Met deze functie kunt u visualiseren hoe bepaalde apparaten die u van plan bent te kopen, eruit zullen zien in uw nieuwe huis.

decoratie woondecoratie 3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur wooninrichting

2. Floorplanner:

Floorplanner is een online tool waarmee u uw ruimte in 2D en 3D kunt creëren en inrichten zonder dat u software hoeft te downloaden. De kracht van deze tool ligt in zijn functionaliteit als vloerplanner, in plaats van in de rol van interieurdecoratie. Daarna kunt u van weergave wisselen en de ruimte in een 3D-model ontwerpen nadat de plattegrond is voltooid.

Floorplanner is snel te gebruiken en te begrijpen, dus het is een fantastische keuze als u op zoek bent naar iets dat geen universitaire opleiding vraagt.

decoratie woondecoratie 3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur wooninrichting

3. Planner 5D:

De best uitziende huis-ontwerptool is Planner 5D . Deze tool is, net als de gratis versie van Sketch Up, "meeslepend", wat betekent dat u uw ontwerp kunt verkennen terwijl uw voeten virtueel op de grond staan.

U kunt helemaal opnieuw beginnen of een sjabloon gebruiken met Planner 5D, wat ideaal is om snel een plattegrond op te stellen als u geen tijd heeft of geen geavanceerd ontwerp wilt maken. Deze app is vooral handig omdat hij op iOS werkt, wat betekent dat u onderweg plannen kunt maken op je telefoon of iPad.

Het is vrij eenvoudig om te beginnen. Begin met het veranderen van de vorm, grootte, materialen en kleuren van de vloer. Voeg vervolgens in 3D ramen en deuren toe, evenals meubels en decoraties. Voeg desgewenst een tweede niveau toe, gevolgd door het dak. 

Alle componenten van het ontwerp kunnen qua kleur en textuur worden gewijzigd en het kan in een fotorealistische stijl worden afgedrukt wanneer u klaar bent om uw plannen te onthullen aan uw klanten, vrienden of familie.

decoratie woondecoratie 3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur

4. SketchUp:

SketchUp is de meest uitgebreide gratis 3D-ontwerpsoftware die beschikbaar is op internet. Deze geweldige huisontwerp-tool is meeslepend genoeg om u het gevoel te geven dat u door uw toekomstige huis loopt, maar flexibel genoeg om het gevoel te hebben dat u met pen en papier werkt. De gratis versie is ideaal voor amateurs, terwijl de pro-versie beter geschikt is voor experts op het gebied van architectuur, constructie, engineering en commercieel interieurontwerp. De diepte van deze software helpt u om elk onderdeel van je ontwerp tot leven te brengen.

3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur

5. SmartDraw:

SmartDraw is een ander handig hulpmiddel dat in principe wordt gebruikt voor de indeling van vloeren. Het is eenvoudig genoeg om te leren dat iedereen het kan gebruiken, maar geavanceerd genoeg om meer ervaren ontwerpers in staat te stellen gecompliceerde ontwerpen te maken.

U kunt een oneindig aantal mogelijke ideeën en indelingen voor uw nieuwe ruimte verkennen met een schijnbaar eindeloos assortiment meubels, auto's, bouwmaterialen en duizenden sjablonen en voorbeelden van plattegronden. Het enige nadeel van deze tool is dat deze alleen de eerste zeven dagen gratis is, dus als u van plan bent hem voor een langere periode of voor meerdere projecten te gebruiken, kan de upgrade de moeite waard zijn.

decoratie woondecoratie 3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur

6. Design a room:

Als u niet helemaal opnieuw wilt beginnen, is Design a Room een geweldige optie. De werking van de app verschilt van die van de andere tools die we hebben besproken.

U kunt beginnen met het aanpassen van een kamer door een foto van een bestaande kamer in uw huis te uploaden of door te kiezen uit honderden beschikbare sjabloonfoto's. U zou bijvoorbeeld een eetkamer in landelijke stijl kunnen bewerken. U kunt dan de vloer vervangen, de muren schilderen of de meubels beitsen.

Design a Room is een fantastisch hulpmiddel voor diegenen die willen experimenteren met een frisse uitstraling voor hun huis.

decoratie woondecoratie 3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur

7. Cedreo:

Professionele woningbouwers, herinrichting architecten en interieurontwerpers gebruiken het online  3D- huisontwerpplatform van Cedreo om 2D- en 3D-plattegronden te ontwikkelen, evenals interieur- en exterieurweergaven.

Met zijn verzameling van meer dan 7.000 aanpasbare 3D-meubels, materialen en decoraties, is de software eenvoudig en gebruiksvriendelijk, waardoor gebruikers snel fotorealistische interieurontwerpen kunnen maken.

Ontwerpers kunnen potentiële klanten snel laten zien hoe hun eindproduct eruit zal zien, waardoor ze meer ontwerpcontracten kunnen sluiten in minder tijd.

Omdat Cedreo een cloud gebaseerd platform is, kunt u klanten ontmoeten en in de cloud wijzigingen aanbrengen in ontwerpen en voorstellen.

3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur

8. HomeByMe:

HomeByMe is volledig gratis, net als alle functies. Merken voegen hun producten toe aan de catalogus, wat betekent dat u uw huis gaat inrichten en decoreren met echte producten. De voordelen hiervan zijn dat u uw ontwerp helemaal kunt plannen en toegang hebt tot de meubels en accessoires die u heeft gebruikt om uw ruimte artistiek te creëren.

Nadat u uw plattegrond hebt voltooid en het uiterlijk van elke kamer hebt ontworpen, kunt u van 2D naar 3D gaan, net als bij Planner 5D. U kunt ook beginnen met het decor en op samenvatting klikken', waarna de software een plattegrond genereert met al uw meubels en apparaten op de juiste plaats.

3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur decoratie woondecoratie

9. Carpetright-visualizer:

Carpetright vloeren visualizer helpt u zien hoe uw kamer zal verschijnen met tapijt, vinyl, hout of laminaat als u overweegt te investeren in nieuwe vloeren. Maak gewoon een foto van de ruimte die je wilt visualiseren (of kies uit een voorbeeldruimte) en upload deze naar de visualizer. De kleur van de muur en het soort vloer kunnen ook worden aangepast. U kunt uw kamers opslaan en daar stalen bestellen, zodat u dichter bij uw perfecte kamer komt.

3D software wooninterieur ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur

10. Dreamplan:

DreamPlan is een onopvallende app die ideaal is voor persoonlijk gebruik. De app biedt een goede gebruikersinterface en een groot aantal dingen om uit te kiezen. Elk object kan ook worden verkleind en gedraaid om in uw ontwerp te passen. U kunt elk interieur onafhankelijk ontwerpen als u meerdere niveaus of verdiepingen aan uw project wilt toevoegen.

Om de fijne kneepjes te leren, kunt u enkele voorbeeldprojecten bekijken en bewerken wanneer u de app voor het eerst start. Er zijn aanvullende instructiefilms beschikbaar voor elk van de objecttypen. Gelukkig is de applicatie eenvoudig genoeg om niet al te gefrustreerd te raken als u vastloopt.

Helaas kan de gratis versie van de software niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Wilt u de app zakelijk gebruiken, dan is er een betaalde versie met extra functionaliteit.

3D software wooninterieur decoratie woondecoratie ontwerpen cad autocad software tools interieur binnenhuisarchitectuur wooninrichting decor woon

We hopen dat u na het lezen van dit artikel een juist beeld hebt van enkele van de beste (internationale) software tools voor huis- en interieurontwerp. Als u uw huis wilt renoveren of opnieuw wilt ontwerpen, kunt u een van de bovenstaande software gebruiken en we zijn ervan overtuigd dat ze u op alle mogelijke manieren zullen helpen. 

360nu.nl


«   »