Home » 3D karikatuur van deze week.

3D karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 9 oktober 2021 om 11:45

De "3D'' karikatuur van deze week komt van Italiaanse bodem. Helaas is hij niet meer onder ons, maar zeker nog aanwezig in het hart en gedachten van velen. Aankomende week zou Pavarotti 86 jaar zijn geworden. Zeker nu de kersdagen niet heel lang meer op zich laten wachten leek het ons passend om deze meest beroemde operazanger aller tijden hier een plaatsje te geven.

 

Luciano Pavarotti ( 12 oktober 1935 –  6 september 2007) was een Italiaanse tenor. Hij was een van de beroemdste operazangers ter wereld en volgens velen de beste tenor van zijn generatie. Als kind hield hij meer  van voetbal dan van muziek en zijn eerste (lokale) bekendheid verwierf hij als lid van een plaatselijke voetbalclub. In 1965 maakte hij in Miami zijn Amerikaanse debuut. Zijn doorbraak bij het Amerikaanse publiek volgde echter zeven jaar later, toen hij iedereen verbaasde met zijn schijnbaar moeiteloze hoge noten.

 

Grote commerciële successen boekte hij ook als deel van De Drie Tenoren: Pavarotti samen met Plácido Domingo en José Carreras. Pavarotti's eenmalige uitstapje naar de wereld van de film, een romantische komedie met de titel "Yes, Giorgio" (1982), werd door de critici ronduit neergesabeld.

 

Op 6 september 2007 overleed Pavarotti en liet 4 dochters na.

 

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

 

Bron afbeeldingen: Pinterest / tekst: Wikipedia

Karikatuur gemaakt door: onbekend

logo 360nu.nl

360nu.nl


«   »