Home » 3D Karikatuur van deze week.

3D Karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 16 oktober 2021 om 13:25

Onlangs plaatsten wij een 3D karikatuur van oud-president George Bus (jr) van de U.S.A. 360nu.nl merkte toen eveneens deze mooie karikatuur op. Als  Bush' opvolger in de rij van toen 43 presidenten werd Barack Obama de 44e president van U.S.A.

 

Barack Hussein Obama II (Honolulu4 augustus 1961) is een Amerikaans politicusadvocaat, en schrijver.  Als 44e president van de Verenigde Staten was hij in functie van 20 januari 2009 tot 20 januari 2017 gedurende twee ambtsperiodes. Hij was de eerste Amerikaanse president van (deels) Afrikaanse afkomst.

Obama's vader, Barack Obama Sr., was een Luo uit Kenia. Zijn moeder, Ann Dunham, was een Amerikaanse uit Kansas. Zijn ouders scheidden in 1964 toen Obama twee jaar oud was. Zijn vader keerde terug naar Kenia. In 1988 begon Barack Obama aan zijn studie rechten aan de Harvard-universiteit. Hij studeerde in 1991 cum laude af, waarna hij terugkeerde naar Chicago en ging werken als advocaat. Op 4 november 2008 won Obama de presidentsverkiezingen.

 

In het eerste jaar van zijn regering zette Obama sterk in op een hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg. In 2009 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede voor "zijn uitzonderlijke inspanningen ter versterking van de internationale diplomatie en de samenwerking tussen de volkeren".

Zo was Obama in maart 2016 de eerste Amerikaanse president in 88 jaar die Cuba bezocht hetgeen leidde tot een hernieuwde band tussen de twee staten. Maar Obama was ook de initiatiefnemer achter de nucleaire deal met Iran. Vrede op aarde moet klaarblijkelijk echt zijn motto zijn geweest gedurende zijn presidentschap, en terecht natuurlijk.

 

Van Obama's hand verscheen in 1995 zijn autobiografie: "Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance". In december 2004 tekende hij een contract voor 1,9 miljoen dollar voor het schrijven van nog drie boeken, waaronder een kinderboek. 

 

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

 

Bron afbeeldingen: Pinterest / tekst: Wikipedia

Karikatuur gemaakt door: onbekend

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »