Home » 3D karikatuur van deze week.

3D karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 23 oktober 2021 om 11:12

Angela Dorothea Merkel, geboren als Kasner, (Hamburg17 juli 1954) is sinds 22 november 2005 bondskanselier van Duitsland. Ze is de eerste vrouwelijke regeringsleider van het land en ook de eerste vrouwelijke partijleider van de christendemocratische CDU. In 2015 werd ze door Time Magazine uitverkozen tot persoon van het jaar.

 

Data:

 • In 1973 begon ze de studie natuurkunde aan de toenmalige Karl-Marx-Universität in Leipzig.
 • In 1978 voltooide zij haar opleiding en vertrok met haar toenmalige man naar Oost-Berlijn.
 • Ze kreeg in 1986 de doctorstitel met een proefschrift over "quantumchemie", waarna ze tot 1990 onderzoek verrichtte.
 • In 1990 werd Angela Merkel gekozen in de Duitse Bondsdag onder leiding van Helmut Kohl en werd spoedig daarna minister.
 • December 1990 werd Angela Merkel partijvoorzitster van de CDU.
 • Op 22 november 2005 werd Merkel door de bondsdag tot kanselier verkozen, als eerste vrouw in de geschiedenis van Duitsland.
 • Op 28 oktober 2009 werd het kabinet-Merkel II geïnstalleerd en op 17 december 2013 begon Merkel aan haar derde termijn.
 • Op 14 maart 2018 werd wederom een nieuw kabinet-Merkel geïnstalleerd en begon Merkel aan haar vierde termijn.
 • Op 29 oktober 2018 kondigde Merkel aan dat ze zich niet meer kandidaat zal stellen voor een nieuwe termijn.
 • Op 10 oktober 2021 bracht zij voor de 7e en laatste keer tijdens haar ambtsperiode een bezoek aan de staat Israël.
 • In december 2021 zijn er nieuwe verkiezingen in Duitsland.

 

Algemene informatie:

Tijdens haar derde kabinet werd Merkel steeds meer lof toegezwaaid voor haar internationale politiek. Vanwege het opkomende populisme werd zij door de New York Times "de laatste verdediger van de vrije wereld" genoemd. Ook voor haar rol tijdens de Eurocrisis werd Merkel geprezen.

Haar tijd als bondskanselier wordt gekenmerkt door de vele crisissen die Europa onderging. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes noemde haar enige tijd de invloedrijkste vrouw van de wereld. In 2016 was ze volgens dit blad de machtigste persoon van Europa, de machtigste vrouw ter wereld en na respectievelijk Vladimir Poetin en Donald Trump de machtigste persoon ter wereld. Overigens was de relatie tussen de laatstgenoemde en Merkel "uitermate ijzig" te noemen. 

Hoewel Merkels populariteit en gezag in 2019 tanende was, steeg haar populariteit in 2020 ineens tijdens de coronacrisis in Duitsland. De bondskanselier wordt namelijk internationaal geroemd vanwege haar aanpak van de crisis. In een televisietoespraak op 18 maart 2020 noemde Merkel het coronavirus "de grootste uitdaging sinds de Tweede Wereldoorlog".

 

In december 1998 huwde zij de Berlijnse hoogleraar scheikunde Joachim Sauer. Angela Merkel heeft zelf geen kinderen.

 

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

 

Bron afbeeldingen: Pinterest / tekst: Wikipedia

Karikatuur gemaakt door: Anatoliy Babich

 

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »