Home » "De Smurfen" voor het eerst op tv in 3D.

"De Smurfen" voor het eerst op tv in 3D.

Gepubliceerd op 26 oktober 2021 om 20:58

Er komt een gloednieuwe animatiereeks over "De Smurfen" waarin de bekende blauwe figuren van tekenaar Peyo in 3D te zien zijn. De televisiereeks is vanaf vrijdag 29 oktober te zien op Ketnet, die ook coproducent is van de nieuwe televisiereeks.

 

Striptekenaar Peyo bedacht "zijn" smurfen eind jaren 50. De stripfiguren kregen vanaf de jaren 80 hun eigen televisieprogramma. Die tekenfilmreeks is in diezelfde vorm al jaren te zien op Ketnet. 

 

Nu zijn er voor het eerst gloednieuwe afleveringen van de animatiereeks, die mee geproduceerd zijn door Ketnet. Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie, waarin de Smurfen in 3D-versie te zien zijn, zoals in de (voorlopig) laatste smurfenfilm uit 2017. 

In de nieuwe afleveringen is een volledig Vlaamse stemmencast te horen, met onder meer Sander Gillis (Knutselsmurf), Joyce Beullens (Smurfin), Charlotte Leysen (Smurfbloesem) en Govert Deploige (Gargamel).

 

In de generiek van de gloednieuwe animatiereeks zitten enkele nieuwe personages. Zo is Smurfin niet langer de enige vrouw in het smurfendorp. Ze krijgt het gezelschap van andere vrouwtjessmurfen met opvallend blauw haar, die ook in de laatste smurfenfilm al te zien waren. En Smurfin zelf oogt in de generiek opvallend stoer: ze ruilt haar vaste witte jurk in voor een rode overall, en doet enkele vechtbewegingen.

 

"De Smurfen" zijn een samenwerking tussen Ketnet, Peyo Productions, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel​. 

 

Vanaf 29 oktober is de nieuwe animatiereeks te bekijken via Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

 

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »