Home » Digital Model Making uitgelicht.

Digital Model Making uitgelicht.

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 10:04

Digital Modelmaking: Laser Cutting, 3D Printing and Reverse Engineering.   

Modelbouw is een oud beroep, waarbij bekwame makers replica's van bekende of onbekende objecten maken met zoveel mogelijk realisme. Traditioneel werden handmatige benaderingen gebruikt, met handbedieningsinstrumenten om de modellen geleidelijk te vormen. In sommige gevallen waren de handen zelf het gereedschap.

 

Maar in de wereld van vandaag verandert dat aanzienlijk. Er zijn veel soorten nieuwe geautomatiseerde tools die de modelmaker kunnen helpen bij hun projecten en de productie van modellen mogelijk maken op manieren die voorheen nooit mogelijk waren.

 

In dit boek onderzoekt Helen Lansdown het gebruik van een aantal van deze tools in het beroep van modelbouw. In het bijzonder onderzoekt ze het gebruik van lasersnijders, 3D-printers, CNC-machines en ook 3D-scanners in modelbouwprojecten.

 

Al deze technologieën zijn digitaal van aard: een 3D (of 2D) model wordt gemaakt met behulp van software, en dat model wordt gebruikt om de 3D printer aan te sturen. De resultaten kunnen nauwkeuriger, consistenter en gedetailleerder zijn dan met traditionele handmatige fabricagemethodes, en kunnen zelfs herhaaldelijk worden uitgevoerd om meerdere kopieën te maken.

 

Lansdown is van mening dat deze digitale tools de traditionele toepassingen voor het maken van modellen niet zullen vervangen, maar in plaats daarvan de bestaande methodes aan zullen vullen en worden gebruikt wanneer ze zinvol zijn in een bepaald project.

 

Lansdown begint met het beoordelen van de fundamentele modelbouwvaardigheden om ervoor te zorgen dat lezers op de hoogte zijn van de technieken, zelfs als ze nog nooit eerder modelbouw hebben uitgevoerd.

 

Dan zijn er hoofdstukken die elk de zeer verschillende technologieën van lasersnijden, 3D-printen en CNC-verspanen uitleggen.

 

Het boek bevat ook een hoofdstuk over reverse engineering, waarin een levensecht object wordt vastgelegd door 3D-scanning. Waarom doe je dit bij het maken van modellen? Vaak heeft een model een replica van een levensecht exemplaar nodig, en een van de beste manieren om ze te modelleren is door ze simpelweg digitaal te kopiëren. Zodra een 3D-model beschikbaar is, kan het in 3D worden geprint en vervolgens worden geïntegreerd in een groter model in aanbouw.

 

Ten slotte beoordeelt Lansdown software die kan worden gebruikt om deze digitale strategieën uit te voeren. Concreet gebruikt ze Rhino3D voor de 3D-modellen en Adobe Illustrator voor de 2D-modellen die worden gebruikt bij het lasersnijden. Er zijn nog veel meer softwaretools die kunnen worden gebruikt, maar de principes die hier worden beschreven, zijn universeel van toepassing.

 

Als je een traditionele modelmaker bent en geïnteresseerd bent in het verkennen van meer digitale toepassingen, zou dit het boek voor u kunnen zijn.

 

 

Hieronder vindt u de vertaling in het Nederlands die Bol.com bij dit boek als omschrijving geeft.

 

"Digitale productie is een intrinsiek onderdeel geworden van het beroep van modelbouw, dus de beoefenaar van vandaag moet vaardig zijn in zowel traditionele handmaaktechnieken als digitale technologie. Relevant voor een breed scala aan creatieve industrieën, waaronder film en televisie, theater, architectuur en productontwerp, Digital Modelmaking biedt een uitgebreid inzicht in de productieprocessen en technologieën die worden gebruikt binnen de hedendaagse modelbouw.

Elk hoofdstuk bevat een diepgaande uitleg van elk onderwerp, geeft voorbeelden van hoe elk proces wordt gebruikt en bevat case-study's van professionele modelmakers en studenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: ​​maquettes maken met een lasersnijder, 3D-printer en CNC-freesmachines; het genereren van digitale 3D-gegevens met behulp van een 3D-scanner en fotogrammetrie; twee- en driedimensionale tekensoftware zoals CAD; ontwerpen van modellen voor digitale productie; het selecteren van materialen op basis van hun geschiktheid voor het maken van modellen; het combineren van traditionele handvaardigheid met digitale productie; modellen schilderen en afwerken, en tenslotte gieten en gieten met siliconen en hars.

Dit onschatbare boek zal van groot belang zijn voor studenten, jonge professionals en iedereen met een passie voor ontwerpen en maken. Het is prachtig geïllustreerd met 234 kleurenfoto's en 32 lijntekeningen die talloze voorbeelden geven van het ontwerpproces. Helen Lansdown werkt al dertig jaar professioneel als modelmaker en ontwerper en is docent aan de Herefordshire University en geeft les over het programma Model Design".

 

EAN9781785005862

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »