Home » 3D karikatuur van deze week.

3D karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 14:35

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron ( 21 december 1977) is een Frans politicus. Sinds 14 mei 2017 is hij president van Frankrijk. Hij wordt door de meeste waarnemers als sociaal-liberaal beschouwd. Van 26 augustus 2014 tot 30 augustus 2016 was hij minister van Economie, Industrie en Digitale Economie.  Hij won de verkiezing met 66,1% van de stemmen. Bij zijn aantreden was hij 39 jaar oud en daarmee de jongste Franse president ooit. 

 

Hij ging naar school aan een jezuïetencollege in Amiens en aan het befaamde Lycée Henri-IV in Parijs, waar hij elk jaar tot de beste leerlingen behoorde. Hij liet zich, op eigen initiatief, katholiek dopen. Na in 2001 te zijn afgestudeerd aan Sciences Po studeerde hij van 2002 tot 2004 aan de École nationale d'administration (ENA), de voortgezette opleiding voor hoge ambtenaren.

 

In 2006 trad hij toe tot de Parti Socialiste. Macrons opvattingen worden vaak "sociaal-liberaal" genoemd. Hij noemt zichzelf een liberaal, zowel op politiek als economisch vlak. Hij is voor een vrijemarkt economie, maar met behoud van de sociale solidariteit. Hij wil het overheidstekort fors terugdringen, onder meer door het aantal ambtenaren geleidelijk te verminderen.

 

Macron trouwde in 2007 met Brigitte Trogneux, een lerares Latijn en Frans. Hij kende haar sinds zijn zestiende en leefde vanaf zijn studententijd met haar in Parijs. Macron is geïnteresseerd in literatuur en klassieke muziek. Hij heeft vanaf zeer jonge leeftijd, gedurende tien jaar, pianolessen gevolgd. Tennis, boksen, skiën en voetbal zijn geliefde en beoefende sporten van Macron. 

 

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

 

Bron afbeeldingen: Pinterest / tekst: Wikipedia

Karikatuur gemaakt door: Staricatures.fr

 

 

360nu.nl 3D wereld in 360°

360nu.nl


«   »