Home » Oceanworld 3D uitgelicht.

Oceanworld 3D uitgelicht.

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 13:49

Wij van 360nu.nl hadden het idee om het nu eens niet over de allerlaatste uitgekomen 3D Blu-ray's te hebben. Nee in dit artikel gaan we het hebben over de 3D Blu-ray "Oceanworld 3D" geregisseerd door de professional Jean-Jacques Mantello en gepresenteerd door de - en het kan ook niet anders - een lid van de Cousteau familie, te weten Jean-Michel.

De Blu-ray is niet meer zo makkelijk nieuw te verkrijgen maar er zijn op het moment van schrijven van dit artikel een aantal exemplaren via bol.com verkrijgbaar bij enkele van haar verkooppartners.

De in 2009 uitgekomen film zonder acteurs is in de jaren erna de hele wereld overgegaan en ingesproken in vele talen. Naast de originele versie waarin Jean-Michel-Cousteau ons het levensverhaal vertelt over een klein schildpadje in de grote wereld, is op deze Bluray ook een versie in het Nederlands (Anneke Blok) en Vlaams (Ianka Fleerackers). De Française Marion Cotillard spreekt de film in voor de Franstaligen.

De natuurdocumentaire - want daar valt het onder - duurt Ca 85 minuten. "Oceanworld 3D" is een unieke en leerzame 3D documentaire voor jong en oud waarin Jean-Michel Cousteau, de zoon van de legendarische diepzeefilmer Jacques-Yves Cousteau ons meeneemt in het jonge leven van een een schildpadje. Vaak mooie momenten gefilmd in de prachtige dieptes van onze oceanen, maar ook spannende en zelfs ontroerende momenten maken van deze documentaire een topper in zijn soort.

Haaien, ja daar wachten we natuurlijk altijd weer op in films van dit genre. U wordt niet teleurgesteld want ze komen er zeker aan! Maar ook roggen, leeuwvissen, dolfijnen, walvissen, zeeslakken en noemt u maar op. Ze passeren allemaal de lens van de 3D camera's en dit maakt dat u zich waant tussen al deze prachtige en kleurrijke taferelen in de grote onderwaterwerelden voor de kusten van het Australische "Great Barrier reef "en het "Roca Partida Island" voor Mexico.

De documentaire is ook zeer aan te raden voor educatieve doeleinden in het lager onderwijs.  Officieel wordt er een leeftijd van minimaal 6 jaar aangehouden waarvoor deze documentaire is bedoeld, maar uw kleintje van 5 jaar zal er waarschijnlijk net zo van genieten, hetzij het natuurlijk de vraag is of hij/zij het 85 minuten volhoudt, want dat is best lang.

Kijk, luister en geniet samen met uw familieleden of gewoon alleen, van deze schitterende Blu-ray in 3D. Uiteraard werkt dit alleen als u een TV en speler gebruikt die 3D ondersteunen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u kiezen voor de 2D versie. Let wel! Deze staat ook op de Blu-ray schijf en dus kunt u dus niet met een DVD speler volstaan.

Tot slot willen wij u het nieuwsartikel over het 3D printen van "koraal-tegels" niet onthouden. Zeker als u deze documentaire heeft gezien of gaat zien is het de moeite waard ook dat artikel te lezen.

Laten we met zijn allen er voor zorgen dat deze prachtige natuur op aarde, boven en onder de zeespiegel, bewaard blijft! Er is geen tweede aarde!

 

360nu.nl

360nu.nl


«   »