Home » Creality 3D Creality Ender-3 Max uitgelicht.

Creality 3D Creality Ender-3 Max uitgelicht.

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 12:12

Creality staat bekend om het op de markt brengen van 3D printers waar in éérste instantie vaak weinig mensen om hebben gevraagd, maar dat betekent op zich niet dat het product niet zou voldoen aan de eisen die gebruikers vandaag de dag aan een 3D printer stellen. De vraag die hier gesteld kan worden is dan ook; Is de Ender 3 Max een kassucces of een flop op de markt van 3D printers? Eén ding is direct duidelijk, de 3D printer is groot en relatief goedkoop, maar voldoet het ook aan de verwachtingen is de brandende vraag? Daarom heeft 360nu.nl diverse bronnen aan informatie verzameld om u te helpen beslissen of u al dan niet tot aanschaf van het apparaat wilt overgaan.

 

Uitgerust met een volledig metalen bowden-extruder, heeft de Ender 3 Max een breed scala aan filamentcompatibiliteit. Print met PLA, ABS, PETG, PC, Nylon en nog veel meer, de printer weet er wel raad mee.

 

Het belangrijkste verkoopargument van de Ender 3 Max is natuurlijk de grootte. Met een enorm bouwvolume van 29,9 cm x 29,9 cm" x 33,8 cm", stelt de Ender 3 Max je in staat om enorme modellen te maken en geeft hij meer ruimte om meerdere modellen tegelijk te printen. Modellen worden geprint op een verwarmd printbed van glas met resoluties tot 100 micron.

 

Voor minder dan € 300 biedt de Ender 3 Max veel waar voor zijn geld. Ten eerste bevat de Ender 3 Max een hoogwaardig printbed van carborundumglas dat eventueel kromtrekken weerstaat. Dit printbed hoeft dan ook niet snel vervangen te worden. Dat scheelt in de kosten en voorkomt ergenis. Maak verbinding met deze printer via USB of SD-kaart en bedien hem met het "draaikiezerscherm" dat Creality-klanten al gewend zijn bij andere modellen printers van dit merk.

 

Deze budget 3D-printer wordt zelfs geleverd met enkele print besparende functies, zoals een filamentsensor en stroomuitvalbeveiliging. Als u geen filament meer heeft, filamentbreuk ervaart of een stroomstoring heeft, kan de Ender 3 Max een afdruk herstellen zonder het bestaande model te verpesten. U hoeft dus niet opnieuw te beginnen.

 

De volledig metalen extruder met ventilatoren met dubbele koeling is een andere geweldige functie, waarmee u een nog betere temperatuurregeling heeft bij het 3D printen van grotere modellen. Gezien temperatuurbeheer nog belangrijker is bij het printen van grootschalige modellen waarderen vele gebruikers deze functie. De volledig metalen extruder is vanwege zijn hardheid in staat om een verscheidenheid aan filamenten te printen.

 

De basisuitrusting is ook redelijk goed tot goed te noemen volgens de al ervaren gebruikers. De 3D printer is bij aankoop inclusief een 32-bits moederbord, een 350W Meanwell-voeding en een stille motoraandrijving, die deze printer verrassend stil maakt.

 

Met een volledig aluminium frame, solide hardware, printherstelfuncties en geweldige filamentcompatibiliteit, heeft de Ender 3 Max weinig gebreken. Zowel beginners als "3D-printveteranen" kunnen uit de voeten, want het basismodel is in bepaalde mate aan te passen voor de meer eisende gebruiker. 

 

De Ender 3 Max wordt geleverd in verschillende vooraf gemonteerde stukken die vóór het gebruik moeten worden gemonteerd. Dit is bedoeld om de prijs en verzendkosten te verlagen, maar heeft als bijkomend voordeel dat u meer vertrouwd raakt met uw printer. Zelfs beginners zouden de eenvoudige meegeleverde instructies moeten kunnen volgen om de Ender 3 Max in minder dan 30 minuten te bouwen.

(fouten en onvolledigheden voorbehouden)

 

360nu.nl


«   »