Home » 3D karikatuur van deze week.

3D karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 20:12

Céline Marie Claudette Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres. Met meer dan 220 miljoen verkochte albums en singles wereldwijd in zowel het Frans als het Engels is zij een van de bestverkopende artiesten aller tijden. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec (Canada) een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio.

Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dion's eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus. Eind 1993 verscheen The Colour Of My Love, Dions derde album met Engelstalig materiaal. In Noord-Amerika werd de eerste single The Power of Love een weergaloos succes. 

Drie maal kwam Dion in de jaren 90 voor concerten naar Nederland: tweemaal Ahoy Rotterdam (oktober 1996) en eenmaal in de net geopende Amsterdam Arena, juni 1997. Dat laatste concert zou voor het stadion tot op de dag van vandaag het evenement met de meeste bezoekers (68.083) zijn geweest, echter ontbreekt een betrouwbare bron tot heden.

In 1999 kwam haar carrière in een langzamer vaarwater, mede door ziekte van haar man. Daarnaast wilde ze meer aandacht aan haar privé leven geven en was een wens om moeder te worden een andere reden voor de daarop volgende jaren waarom Dion haar optredens vrijwel geheel opgaf. In 2002 was er een "come back" en maakte Dion sindsdien weer albums waar er wereldwijd miljoenen van zijn verkocht. Ook in Nederland werden veel van haar albums verkocht.

Op 14 februari 2008 startte Dion met een wereldtournee, om voor het eerst sinds 1999 weer op te treden buiten Las Vegas. De tour spreidde zich uit van Canada tot Japan tot Zuid-Afrika. Het concert in Nederland werd gehouden in de Amsterdam Arena op 2 juni 2008. 

In augustus 2014 annuleerde Dion al haar geplande concerten en kondigde aan per direct te stoppen met zingen. Dit omdat zij voor haar zieke man wilde zorgen die wederom ziek was geworden en op 14 januari 2016 is overleden. Dion woont momenteel in Henderson (Nevada), Verenigde staten van Amerika.

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

 

Bron afbeeldingen: Pinterest / tekst: Wikipedia

Karikatuur gemaakt door: onbekend

360nu.nl


«   »