Home » Eerste 3D geprint huis in Kenia is een feit!

Eerste 3D geprint huis in Kenia is een feit!

Gepubliceerd op 8 december 2021 om 13:35

"Trees House No. 0", het eerste 3D-geprinte huis in Kenia (Oost Afrika), heeft officieel zijn deuren geopend in Athi River, Machakos County - wat de succesvolle implementatie van 3D-printtechnologie in de Keniaanse bouwmarkt laat zien. Het succes in Kenia is een navolging op een eerder gestart project in Malawi, eveneens Afrika.

Het huis met twee slaapkamers, gelegen op het terrein van het bedrijf Bamburi Special Products, is het resultaat van een samenwerking tussen het moederbedrijf van Bamburi Cement, Holcim, en de Britse ontwikkelingsfinancier CDC Group via een samenwerkingsverband, genaamd "14 Trees".

Het bouwproject,genaamd "52 house Mvule Gardens", zal worden geïmplementeerd in Kenia - precies in de stad Kilifi, in het noorden van Mombasa - en wordt beschreven als het grootste 3D-geprinte betaalbare woningbouwproject in Afrika.

"Ik merk ook op dat de bouwkosten per vierkante meter redelijk zijn, tussen Sh30.000 en Sh31.000 per vierkante meter, waardoor de verkoopprijs per vierkante meter wordt verlaagd". (Sh 30.000 is Ca € 240 ), aldus een woordvoerder van het project.

"In lijn met het "Affordable Housing Programme" (betaalbare huizen project) en gezien de effecten van  klimaatverandering die over de hele wereld wordt ervaren, komt dit project inderdaad op het juiste moment en maakt het een uitdaging v.w.b. het behalen van de EDGE Advanced-certificering".

Colm Halley, Algemeen directeur van het project "14 Trees" in Kenia sprak zijn enthousiasme uit over het succes van de ondernemingen en zei dat 3D-printen van constructies waarschijnlijk de betaalbare en duurzame bouw in het land zal versnellen. "Een spannende stap om prachtige betaalbare en milieuvriendelijke huizen in Kenia te leveren," zei hij.

Voortbouwend op een trackrecord van snelheid en vooruitgang, onderstreept het nieuwe complex in Kenia het vooruitstrevende plan van 14Trees om de Afrikaanse innovatie in de woningbouw te ondersteunen en de 3D-printtechnologie over het hele continent verder te ontwikkelen.

Het 3D-printen van huizen gebeurt met behulp van een gigantische 3D-printer die inkt (een speciaal beton) uitspuit met een spuitmond, waardoor een muur in slechts 12 uur kan worden voltooid in vergelijking met vier dagen met conventionele bouwtechnieken. Hier kunt u daar nog veel meer over lezen en zien. Eerder hebben wij dit artikel geschreven over het 3D printen van woningen.

Voordelen voor het milieu.

De 3D printtechnologie is geprezen als "revolutionair" vanwege de snelheid en het geoptimaliseerde gebruik van bouwmaterialen, evenals het vermogen om de ecologische voetafdruk van nieuwe huizen met de helft te verminderen.

De technologie zorgt voor kortere bouwtijden door meer dan 20 handmatige arbeidsintensieve processen die normaliter nodig zijn nu samen te voegen in 1 proces.

3D-printen van huizen bespaart 30% van het afval dat conventionele projecten produceren, aangezien componenten on-demand worden geprint en eventuele restanten gemakkelijk kunnen worden gerecycled voor toekomstig gebruik.

Zo heeft "Trees House No. 0" de EDGE Advanced-certificering behaald, wat een voorbeeld is van het behalen van 45% energiebesparing, 23% waterbesparing en 71% minder opgenomen energie in materialen.

De arena van 3D-printen van huizen breidt zich wereldwijd al uit naarmate meer bedrijven miljoenen dollars investeren in de ontwikkeling van 3D-printtechnologieën.

Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) positioneert zich bijvoorbeeld als het centrum voor 3D-printen van gebouwen in lijn met zijn Vision 2025, waarbij ten minste 25% van alle nieuwe gebouwen in de stad 3D-geprint zal worden.

 

360nu.nl


«   »