Home » Politie maakt 3D animatie om verdachte na 11 jaar alsnog op te sporen.

Politie maakt 3D animatie om verdachte na 11 jaar alsnog op te sporen.

Gepubliceerd op 11 december 2021 om 13:43

Opmerkelijk nieuws deze week in de media. De politie van Schiedam en Vlaardingen (Politie Rijnmond) doet een ultieme poging een verdachte van zedenmisdrijven na 11 jaar alnog op te sporen door het maken en publiceren van een 3D animatie van de verdachte zoals deze er 11 jaar geleden zou moeten hebben uitgezien.

De animatie is nu al te zien op het politiebureau Rijnmond en op YouTube. Dinsdagavond 14 december a.s. zal het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de zaak en de 3D animatie tonen.

De levensechte animatie is gebaseerd op een compositietekening uit 2010. Door de man 'levensecht' te maken met behulp van nieuwe visuele technieken hoopt politie Rijnmond na meer dan 11 jaar alsnog dit vreselijke misdrijf op te lossen. De zaak werd destijds eveneens behandeld in het programma Opsporing Verzocht, maar dat heeft helaas niet tot de aanhouding van een verdachte geleid.

Het is voor de Nederlandse politie voor het eerst dat een hologram, een driedimensionale beeltenis van de verdachte, voor opsporingsdoeleinden wordt gebruikt. De politie gaat net als gisteren ook volgende week met het hologram de straat op in de hoop dat mensen de man herkennen aan de hand van de gemaakte 3D afbeeldingen.

De techniek die is gebruikt wordt ook wel een hologram genoemd. Enige tijd geleden hebben wij als team van 360nu.nl een artikel gepubliceerd over dit fenomeen. U kunt deze hier terugkijken. Op de pagina media staat op dit moment ook een voorbeeld van het gebruik van holografische technieken. (Concert met een hologram van Whitney Houston).

Met het beeld hoopt de politie Rijnmond dus dat duidelijk wordt wie in 2010 twee meisjes van 13 en 15 jaar oud seksueel heeft misbruikt in Vlaardingen en Schiedam.

De politie sluit niet uit dat in andere zaken ook een dergelijke hologram van verdachten gemaakt zal worden; "We hebben de technologie in huis”, aldus een woordvoerder van de politie tegen de media.

Heeft u tips of informatie voor de politie? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

 

360nu.nl


«   »