Home » 3D karikatuur van deze week.

3D karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 12 december 2021 om 12:58

Deze week gaan we naar het mooie Frankrijk en plaatsen we een 3D karikatuur van de Française Christine Madeleine Odette Lagarde (Parijs,1 januari1956). Lagarde is sinds 1 november 2019voorzitter van de Europese Centrale Bank. Daarvoor was zij directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF),Frans politica van de UMP, advocate en zakenvrouw.

Lagarde behaalde haar rechtenstudie in de Franse hoofdstad Parijs en zo ook een master aan het "Institut d'études politiques d'Aix-en-Provence". Nadat ze in Parijs was toegelaten als advocaat, ging ze in 1981 bij het internationale advocatenkantoor Baker & McKenzie werken. Lagarde specialiseerde zich in het arbeids- en mededingingsrecht en 'mergers & acquisitions'. In 1999 werd ze in Chicago als eerste vrouw benoemd tot bestuursvoorzitter van het kantoor.

Op 28 juni 2011 werd Lagarde als eerste vrouw benoemd tot directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), ter vervanging van Dominique Strauss-Kahn. Zij nam deze positie op 5 juli 2011 in voor een periode van vijf jaar. In februari 2016 werd haar mandaat, vanaf juli, bij consensus door de raad van bestuur van het IMF voor vijf jaar verlengd. Ze had hierbij de steun van grote landen zoals de Verenigde Staten, Duitsland en uiteraard Frankrijk. Op 12 september 2019 legde zij haar functie bij het IMF neer.

Op 1 november 2019 volgde zij Mario Draghi op als voorzitter van de Europese Centrale Bank. De benoeming geldt voor een periode van acht jaar waarmee Lagarde tot 2027 de ECB gaat leiden. Ook in deze functie was zij de eerste vrouw.

In 2009 stond Lagarde op de zeventiende plaats in een door Forbes Magazine samengestelde lijst van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Time Magazine rekende haar in dat jaar tot de top honderd wereldleiders. De Wall Street Journal plaatste haar in 2009 op de vijfde plek in een lijst van de beste vrouwelijke bestuurder van Europa.

Lagarde werd in 2000 benoemd tot Ridder in het Franse Legioen van Eer en in 2012 bevorderd tot Officier. Ze werd benoemd tot "Commandeur in de Franse Orde van Verdienste" voor de Landbouw in 2008. Op 29 oktober 2012 kreeg ze in Kortrijk een eredoctoraat van de KU Leuven.

Met dank aan de kunstenaar die deze treffende karikatuur heeft gemaakt!

 

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

Bron afbeeldingen: Pinterest / tekst: Wikipedia

Karikatuur gemaakt door: Jean Marc Borot

 

360nu.nl


«   »