Home » Super Mario Odyssey - Nintendo Switch uitgelicht

Super Mario Odyssey - Nintendo Switch uitgelicht

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 17:47

Ga op 3D wereldreis met Mario

Nintendo Switch

Super Mario Odyssey is een platformgame voor de Nintendo Switch , het is de negentiende titel in de Super Mario- serie , de zevende originele 3D Mario- game en de achtste 3D Mario-titel in het algemeen. Het werd internationaal uitgebracht op 27 oktober 2017. De game won de Game of the Year-prijs bij de National Academy of Video Game Trade Reviewers Awards. De ontwikkeling voor Super Mario Odyssey begon direct nadat Super Mario 3D World eind 2013 werd uitgebracht. 

Beleef samen met Mario een groots avontuur in 3D, waarin je een heuse wereldreis maakt. Gebruik Mario's nieuwe moves om manen te verzamelen en je luchtschip van brandstof te voorzien. Bevrijd prinses Peach en voorkom dat ze met Bowser in het huwelijksbootje stapt!

Geheimen en Verrassingen

Dit Mario-avontuur in sandbox stijl past in de traditie van de populaire games Super Mario 64 uit 1997 en Super Mario Sunshine, dat in 2002 is uitgekomen voor de Nintendo GameCube. Super Mario Odyssey zit boordevol geheimen en verrassingen. Mario kan zijn pet gebruiken voor diverse nieuwe moves, waardoor je grappige gameplay kunt ervaren die je nog nooit eerder in een Mario-game hebt gezien. Laat je meevoeren naar betoverende locaties ver buiten het Paddenstoelenrijk!

De game is gestructureerd in een open-wereldomgeving, vergelijkbaar met die in Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario 64 DS . Mario gebruikt een schip genaamd de "Odyssey" , een vliegend voertuig in de vorm van een hoed om naar de vele koninkrijken van het spel te vliegen. Hij behoudt veel van zijn bewegingen uit de 3D-spellen, zoals de rol, dubbele sprong en de drievoudige sprong.

Capture monteur

De "Capture-monteur" is een nieuwe monteur die is geïntroduceerd in Super Mario Odyssey. Door zijn hoed naar bepaalde vijanden te gooien kan Mario ze onder controle krijgen. Deze monteur wordt gedurende het hele spel gebruikt en maakt er integraal deel van uit, ter vervanging van het traditionele "power-up systeem" in eerdere games.

Meer over het 3D spel

  • In de Crazy Cap- winkels kunnen verschillende hoeden en outfits worden gekocht die Mario tijdens Super Mario Odyssey kan dragen . Elke winkel heeft een unieke outfit voor Mario om te kopen.
  • Verken reusachtige rijken in 3D vol geheimen en verrassingen, inclusief kostuums voor Mario en grappige manieren waarop je de omgeving kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gebieden verkennen als pixel-Mario.
  • Dankzij zijn nieuwe vriend Cappy heeft Mario gloednieuwe moves tot zijn beschikking. Je kunt bijvoorbeeld vijanden of voorwerpen overnemen door Cappy naar hen te gooien!
  • Bezoek adembenemende nieuwe locaties, zoals de metropool New Donk City. Onderweg kom je bekende vrienden en vijanden tegen. Het is jouw taak om prinses Peach te bevrijden uit de klauwen van Bowser en zijn trouwplannen te dwarsbomen.
  • In deze game kun je de Amiibo-figuurtjes van Mario, prinses Peach en Bowser in hun trouwkleding gebruiken, naast diversen andere. Als je compatibele Amiibo scant, krijg je hulp in de game of alternatieve kostuums voor Mario!

Tot slot

Super Mario Odyssey is genoemd als een van de beste games in de Mario- serie, met bijzondere lof voor zijn inventiviteit en originaliteit. De game won verschillende prijzen en verkocht tegen september 2021 bijna 22 miljoen exemplaren, waardoor het een van de best verkochte Switch-games en de snelst verkopende game in de serie is.

 

360nu.nl


«   »