Home » 3D karikatuur van deze week.

3D karikatuur van deze week.

Gepubliceerd op 25 december 2021 om 15:33

We gaan weer terug naar de Verenigde Staten, naar Mariah Carey. Hoe kan het ook anders want haar muziek wordt vandaag en morgen weer door honderdduizenden mensen beluisterd. De koningin van de kerstmuziek zullen we maar zeggen.

Mariah Carey (HuntingtonNew York27 maart 1969 of 1970 is een Amerikaanse pop-r&b-zangeres, songwriter, producer en actrice. Ze debuteerde in 1990 en zag haar eerste vijf singles naar nummer 1 in de Amerikaanse top 100 gaan. Mariah Carey heeft wereldwijd zo'n 200 miljoen albums en 75 miljoen singles en video's, dvd's en blu-rays verkocht, waarmee ze een van de bestverkochte artiesten aller tijden is.

Nadat ze haar diploma op de high school had gehaald, verhuisde Carey naar New York om haar kansen om zangeres te worden te vergroten. Om aan geld te komen had ze diverse baantjes. Zo werkte ze een korte periode in een kapperswinkel. De combinatie van talent, goede marketing, goede looks en een portie geluk liet haar ster snel omhoog schieten. Nog nooit eerder was het iemand gelukt om vier keer achter elkaar een nummer 1-hit te behalen met singles die allemaal van hetzelfde album afkomstig waren.

Op 5 juni 1993 trad ze in het huwelijk met de man die haar naar de top had gebracht, de 20 jaar oudere Tommy Mottola. Diverse grote concertzalen in de Verenigde Staten werden aangedaan. Ondanks het succes leidde de tournee de zangeres niet naar Europa, Azië en Australië.

Merry Christmas

Een lang gekoesterde wens van Carey, een kerstalbum opnemen, ging in 1994 in vervulling. Halverwege het jaar dook de zangeres de studio in om aan dit project te gaan werken. Naast bekende traditionele kerstliedjes schreef de zangeres zelf drie nieuwe composities voor dit album, waaronder All I Want for Christmas Is You. Dit nummer verscheen als eerste single van de plaat in november 1994 en werd overal (met uitzondering van de VS, waar de single niet commercieel werd gelanceerd) een groot succes. Velen zien All I Want for Christmas als een echte kerstklassieker. Jaarlijks wordt het nummer tijdens de feestdagen veel gedraaid op radio en televisie. Van het album Merry Christmas werden wereldwijd ongeveer 15 miljoen stuks verkocht, wat dit tot het best verkochte kerstalbum ooit maakte. In diverse landen werd de verkoop van het album gestimuleerd door het uitbrengen van promotiesingles, zoals Jesus Born on This DayO Holy Night en Miss You Most (at Christmas Time). Australië kreeg Joy to the World (inclusief nieuw ingezongen remixes) als extra single. Het album werd in 2005 opnieuw uitgebracht. Dit keer als dualdisc met aan de ene kant het complete album, plus een nieuw ingezongen remix van Santa Claus Is Comin' to Town en met aan de andere kant al haar kerstclips.

Butterfly

Zakelijk ging het Carey voor de wind, maar in haar privéleven ontstonden nogal wat problemen. Haar echtgenoot Tommy Mottola bleek filmaanbiedingen voor de zangeres verborgen te houden. Daarnaast was hij het niet eens met het feit dat Carey zich steeds uitdagender ging kleden. In 1998 kondigden Carey en Mottola (na 5 jaar huwelijk) hun scheiding aan. Dit had effect op haar carrière. Ze kleedde zich sexy, en qua muziek ging ze ook steeds meer de r&b- en hiphopkant op. Dit was duidelijk hoorbaar op het zesde studioalbum Butterfly, dat half 1997 verscheen.

Mariah Carey tekende in 2012 een contract om als jurylid plaats te nemen in een van de grootste talentenjachten van Amerika, American Idol. Mariah ontving hiervoor naar verluidt een recordbedrag van 18 miljoen dollar. Mariah gaf aan dat zij de mensen vooral wilde coachen en dat het haar doel was om de mensen een duwtje in de rug te geven, ook als dat zou betekenen dat ze bepaalde mensen een andere richting in zou duwen dan zingen.

In januari kondigden de Walt Disney Studios vol trots aan dat Carey de titeltrack zou gaan zingen voor de film Oz the Great and Powerful. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de directie van de Walt Disney Studios in vervulling gegaan, daar zij al geruime tijd met Carey wilde samenwerken. 

Op 12 december 2019 was Carey er in geslaagd om het kerstnummer All I Want for Christmas Is You, 25 jaar na de release van het liedje, op nummer 1 in de Billboard Hot 100 te krijgen. Het werd haar negentiende nummer 1-hit.

360nu.nl zet elk weekend een "3D" karikatuur van een bekend persoon op de site. De karikaturen kunnen zowel in een handgetekende 3D style zijn gecreëerd als met de computer 3D gegenereerd zijn. (digital 3D graphics). Een mix daartussen is ook mogelijk. 

Bron afbeeldingen: Pinterest / tekst: Wikipedia

Karikatuur gemaakt door: onbekend

360nu.nl


«   »